Haberler

Almanya Olası Suriye Operasyonuna Katılmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin Suriye'de düzenlenecek olası bir askeri harekata katılmayacağını ancak kimyasal silah kullanımına izin verilmeyeceği yönündeki diğer her türlü çabaya iştirak edeceğini söyledi.

Merkel, başkent Berlin'de Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Suriye'ye yönelik olası harekatını destekleyip desteklemeyeceği şeklindeki soruya karşılık, her türlü kimyasal silah kullanımına karşı olduklarını belirterek, "Şu ana kadar bir karar olmadığını vurgulamak isterim ama Almanya olası askeri harekatlara katılmayacak ancak kimyasal silah kullanımının kabul edilemeyeceği sinyalini vermek için de her türlü çabayı harcayacak." dedi.

Merkel, Esed rejimine karşı her türlü önlem hakkında düşünülmesi gerektiğine dikkati çekerek, bunun da Almanya için BM Güvenlik Konseyi toplantılarının ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (OPCW) çalışmalarını desteklenmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Merkel, OPCW'nin çalışmalarından da duydukları memnuniyeti dile getirerek, " Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesinde de önemli rol oynadık. Ancak şimdi bu imhanın tümüyle gerçekleşmediğini görüyoruz. Şimdi tüm önlemler yelpazesi dikkate alınmak durumunda. Bu Almanya açısından BM Güvenlik Konseyindeki tüm faaliyetleri destekleyeceğimiz anlamına geliyor. Acil toplantılar ve OPCW'nin çalışmalarını desteklemek gibi." şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Suriye konusunda görüştüğünü ifade eden Merkel, bu konuda yakın temas halinde kalacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Berlin Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title