Haberler

Almanya'nın Türk Prensi Halkı Selamladı

20 yıldır bir bankada çalışan Ayhan İskenderoğlu (Prens 1. Ayhan) uzun yıllardır bu ülkede yaşadığını ve artık kendilerinin de buranın kültürünün içinde olması gerektiğini belirterek, 'Müzik, spor ve karnavallar insanları bir araya getiriyor. Ben de bir Türk prens olarak bu birlikteliğe katkı sunmak istiyorum. Karnaval adeti olarak karnaval prensi ve prensesi karnavaldan bir gün önce açıklanıyor. İnşallah birçok kişi bizimle birlikte güzel bir karnaval geçirir. Bana gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnunum' dedi.

Ayhan İskenderoğlu, Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch ve karnaval prensesi Uta Curlis (Prenses 1. Godesia Uta) ile birlikte Bonn belediyesi önünde karnavalın açılışına katıldı. Açılışta başkan Nimptsch'in seslendirdiği hip-hop şarkı büyük alkış aldı.

Ülkede her yıl geleneksel olarak kutlanan ve beşinci mevsim olarak adlandırılan karnaval öncesi her bölge kendi karnaval prensini ve prensesini seçiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title