Haberler

Almanya'nın Gözü de ABD'nin Kurtarma Paketi Üzerinde

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Global Mali Krizin Hafifletilebilmesi İçin ABD'ye, Önlemler Alması Çağrısında Bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, global mali krizin hafifletilebilmesi için ABD'ye, önlemler alması çağrısında bulundu.

Merkel, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Amerikan Temsilciler meclisi'nde beklenmedik bir şekilde reddedilen 700 milyar dolarlık mali destek paketinin bu hafta içinde kabul edilmesini beklediğini söyledi.

Merkel, söz konusu paketin ekonomi alanında ve vatandaşlar arasında güvenin yeniden yaratılabilmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, yardım paketinin kabul edilmemesi durumunda bunun çok kötü sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Bild gazetesi de, Alman Merkez Bankası'nın Maliye Bakanı Peer Steinbrück'e gönderdiği gizli bir mektuba dayanarak verdiği haberde, Alman mali sisteminin büyük bir krizi kıl payı atlattığını yazdı.

Söz konusu raporda, ABD ile olan işbirliği nedeniyle global krizin eşiğinden dönen ve Almanya'nın en büyük bankalardan biri olan Hypo Real Estate'in (HRE) çöküntüye uğramasının, tüm Alman mali sistemini büyük zarara uğratma tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Alman hükümetinin 26,6 milyar avroluk bir yardım paketini, zarara uğrayan bankalar için hazır tutma kararının borsaya yaradığı, hisselerin yaklaşık yüzde 25 oranda arttığı bildirildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title