Haberler

Almanya Ludwigshafen'deki Yangın Faciası

CHP Heyeti, Almanya'nın Ludwigshafen Kentinde Türk Vatandaşlarının Yaşamını Yitirdiği Bina ve Çevresinde İncelemeler Yaptı.

CHP heyeti, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Türk vatandaşlarının yaşamını yitirdiği bina ve çevresinde incelemeler yaptı.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının, şehir merkezinde bir binada olması sebebiyle evin etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bina çevresinde incelemelerde bulunan CHP heyeti olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Ali Kılıç ve Ergün Aydoğan, olay nedeniyle son derece üzgün olduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını belittiler.

Milletvekili Ali Kılıç, "Yaşanan bu olayla ilgili olarak içişleri bakanının açıklamalarını esefle kınııyorum. Bu konuda yapılan açıklama pek diplomatik değil. Umarım bu konuda Alman yetkililer bir başka faciaya fırsat vermez. Almanya'ya yıllarını veren ve kendilerini Alman vatandaşı sayan insanlar her an 'acaba bana bu akşam bir şey olacak mı?' korkusuyla yataklarına yatacak. Bu çok üzücü" şeklinde konuştu.

Ergün Aydoğan ise "Burada 4 milyon vatandaşımız yaşıyor. Onların sorunu bizim sorunumuz. Bizim Almanya'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak bu olay eğer bir kazaysa açıklansın yok eğer sabotajsa failleri bir an evvel yakalansın. İçişleri bakanının açıklamalarını bir talihsizlik olarak algılıyorum. Yapılan açıklamalarda daha ince ve duyarlı olmak lazım" ifadelerini kullandı.

CHP heyeti, Almanya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de biraraya gelecek.

Öte yandan, dün de Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Almanya Federal Hükümeti'nin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer yangının çıktığı binada incelemelerde bulunmuştu.

(HK-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title