Haberler

Almanya, Konsoloslukta Mitinge de Olumlu Bakmıyor

Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 zirvesi için Almanya'da bulunduğu sırada konsolosluk binasında Türklere hitap etmesine de sıcak bakmıyor.

Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 zirvesi için Almanya'da bulunduğu sırada konsolosluk binasında Türklere hitap etmesine de sıcak bakmıyor.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu cumartesi günü Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının Türk konsolosluklarında yapacağı olası bir konuşma için Federal Hükümet'ten izin almasının gerekmediğine dikkat çekmişti. Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer'den bu açıklamaya yanıt geldi.

"Yeterince önceden bildirilmesi gerekirdi"

Alman basınının aktardığına göre, Berlin'de basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Martin Schäfer, "Konsolosluklarda olası bir toplantı ya da video konferans yoluyla katılım olacağı yönünde duyum aldıklarına" dikkat çekerek, sürpriz bir buluşmaya sıcak bakmadıkları mesajını verdi.

Schäfer, "Alman Hükümeti adına şunu bir kez daha netleştirebilirim ki; bu tür bir toplantı için yeterince önceden federal hükümete sözlü olarak bildiri yapılması gerekirdi" diye konuştu. Aksi bir durumun "Alman hükümeti tarafından dile getirilen egemenliğin ihlali" anlamına geleceğini belirten Martin Schäfer, Türkiye ile diplomatik temsilcilikler konusunda bir tartışma olacağına ihtimal vermediğini de söyledi.

Gabriel, "Mevcut politik ortamda uygun değil" demişti

Alman Hükümeti, cuma günü G20 zirvesi için Hamburg'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türklerle buluşmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, böyle bir toplantının mevcut politik ortamda uygun bulunmadığını Türkiye'ye belirtiklerini aktarmıştı. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Almanya Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title