Haberler

    Almanya İçişleri Bakanlığı Duyurdu: Cami ve Müslümanlara 1350'den Fazla Saldırı Düzenlendi

    FEDERAL Almanya İçişleri Bakanlığı, Almanya'da Müslümanlara ve camilere 578'den fazla saldırı düzenlendiğini, bunun büyük bölümünün ırkçı saldırılar olduğunu açıkladı.

    FEDERAL Almanya İçişleri Bakanlığı, Almanya'da Müslümanlara ve camilere 578'den fazla saldırı düzenlendiğini, bunun büyük bölümünün ırkçı saldırılar olduğunu açıkladı. Ocak-Eylül ayları arasındaki saldırılara ilişkin verilerin yıl sonuna kadar daha da artabileceği belirtildi. 2017 yılındaki kayıtlara göre ise 780 saldırı olduğu hatırlatıldı. Saldırılara nefret suçlarının da dahil edildiğini bundan dolayı hakaret saldırılarının yanı sıra kurum ve kuruluşlar ile şahıslara yapılan fiziki saldırıların da verilere ilave edildiği ifade edildi.

    'KARANLIK NOKTALAR VAR'

    Saldırılarda PKK ve yandaşlarının da bulunduğu vurgulandı. Saldırı sayısında azalma görülmesine rağmen yaralanan Müslümanların sayısında artış olduğu kaydedildi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2017 yılında saldırılarda yaralanan Müslümanların sayısı 27 olurken 2018'in ilk 9 ayında yaralanan Müslümanların sayısının 40'a çıktığı aktarıldı. Müslüman Merkez Konseyi, istatistiklerin tüm suçları kapsamadığını ve yalnızca kısmen gerçekliği yansıttığını belirtilerek "Federal İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklama kayıtlara geçen verilerdir. Birçok olay kayıtlara girmediği için sayılarda düşüş görünüyor Saldırılarda birçok karanlık noktada bulunuyor" denildi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title