Haberler

Almanya Grand Prix'sinin Galibi Schumacher

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Almanya Grand Prix'sinde zafer, Ferrari'nin efsanevi pilotu Michael Schumacher'in oldu.

Dün yapılan sıralama turlarında McLaren Mercedes'in Finli pilotu Kimi Raikkonen'in arkasında kalarak bugünkü yarışa ikinci cepten başlayan Schumacher, 67 tur üzerinden yapılan yarışı ilk sırada tamamlayarak kariyerinin 89. zaferine imza attı.

Ferrari'nin bir diğer pilotu İtalyan Felipe Massa ise 3. sırada başladığı yarışta, takım arkadaşı Schumacher'in arkasından gelerek takımına çifte sevinç yaşattı.

Geçen yıl sürücüler klasmanında şampiyon olarak adını Formula 1 tarihinin en genç şampiyonu diye tarihe yazdıran Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso ise liderin 23 saniye gerisinden gelerek yarışı 5. sırada tamamladı.

İtalyan Ferrari takımı ise elde ettiği bu çifte zaferle en yakın rakibi Renault ile arasındaki puan farkını 10'a indirdi.

Toplam 18 yarışın olduğu sezonda içlerinde Türkiye Grand Prix'sinin de olduğu 6 yarış daha yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title