Haberler

Almanya Demiryollarında Uyarı Grevi

Almanya'da Maaşlarının İyileştirilmesini İsteyen Makinistlerin Yaptığı Uyarı Grevi Hayatı Olumsuz Etkiledi.

Almanya'da maaşlarının iyileştirilmesini isteyen makinistlerin yaptığı uyarı grevi hayatı olumsuz etkiledi.

Toplam üç saatlik grev, ulaşımda hemen hiç sorun yaşamayan Almanları endişelendirdi. İki ayrı sendikanın ortak aldığı karar sonunda düzenlediği uyarı grevinin sabah saatlerinde gerçekleştirilmesi tepkilere neden oldu. Chemnitz İş Mahkemesi, makinistlerin greve gidemeyeceği yönündeki karara itiraz eden sendikalar, grevin mahkeme kararıyla durdurulma olasılığının tartışma götürür olduğunu kaydetti. Avrupa'nın en büyük tren garı Hauptbahnhof da uyarı grevinden nasibini alırken, trenler seferlerinin

ertelenmesi halkı gar dışına taşırdı. Başkent Berlin'in yanı sıra, Münih, Hamburg, Duisburg da grevden etkilenecek kentler arasında. Halkın uyarı grevinden olumsuz yönde etkilenmemesi için özel ulaşım hatları oluşturulurken, alınan tren biletlerinin geçerliğini kaybetmemesi için de önlemler alındı. Ayrıca, olası bir grev durumunda 8 bini makinistin greve katılma hakkı olmadığı açıklandı. Demiryollarından yapılan açıklamada, zorunluluk durumunda, İsviçre ve Avusturya'dan makinistler getirilebileceği ve

böylece grev halinde seferlerin devam edeceği duyuruldu.

Grevden habersiz Hauptbahnof tren garında bekleyenler yolcular ise panik yaşadı. 45 dakika beklediğini ifade eden Helmut Weismann, "Yinede diğerlerine kıyasla şanslıyım. Burada yapacak bir şey yok. Grev geceye kadar devam ederse çok kötü, ne yaparız bilmiyorum" derken, Jutta Hauer, "Haagen kentine gitmek zorundayız. Sorduk hızlı trenle gitmemiz gerekiyormuş. Bize verilen yedek trenle gideceğiz. Zamanında umarım evimize varırız. Grev sonuç verecek mi bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Şaşkınlık ve çaresizlik içinde olduğunu söyleyen Doris Blauer ise, "Ne yapacağımı bilmiyorum. Erfurta gitmek zorundayım; umarım o yöne giden bir tren bulurum. Acil işim var ve beni bekleyenler var" dedi.

Amsterdam'dan gelen Jaiklin Fidel ise, "Artık Amsterdam'a dönmemiz gerekiyor. Eve gitmeye çalışıyoruz ama trenler çalışmıyor. Aman tanrım ne yapacağız bilmiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Alman Demiryolları be Makinistler Sendikası (GDL), uyarı greviyle seslerini duyurmak istediklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

(SE-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title