Haberler

Almanya'dan Uyarı: Gerilim Suriye Dışına Taşabilir

Almanya, Suriye'de çatışmaların tırmanması tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Almanya, Suriye'de çatışmaların tırmanması tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD'nin Suriye hava üssünü vurmasının ardından, askeri açıdan durumun daha da kızışmaması çağrısı yaptı. Kamu kanalı ZDF'de yayınlanan "Berlin Direkt" programında konuşan Gabriel, Suriye'ye yönelik yeni askeri müdahalelerin, gerilimin Suriye dışına taşmasına yol açabileceğini söyledi. Suriye sorununun sadece ABD ve Rusya'yı değil, Suudi Arabistan, İran ve komşu ülkeleri de ilgilendirdiğini kaydeden Gabriel, müdahalenin sorunu karmaşık hale getirdiğine dikkat çekti.

Rusya'yı Esad'a destek vermekten caydırmalıyız

ABD'nin müdahalesiyle birlikte oluşan endişe ortamından yararlanarak, tarafları bir masa etrafında toplamaya çalıştıklarını belirten Alman Dışişleri Bakanı, "Öncelikle Rusya'yı Suriye'ye tam destek verir pozisyondan uzaklaştırmalıyız. Çünkü Rusya olmadan, İran, Suudi Arabistan ve ABD olmadan sorunun çözülmesi mümkün olmayacaktır. Biz Avrupalılar olarak bu konu üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"Yeni bir askeri gerilimin anlamı yok"

Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya Dışişleri Bakanları olarak yarın (pazartesi) bu konuyu görüşmek üzere bir araya geleceklerini açıklayan Gabriel, "ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a yeni bir askeri gerilimin anlamsız olduğunu; Rusya ve diğerlerini bir masa etrafında toplamak gerektiğini söylemeliyiz" dedi.

İdlib konusunda BM'ye eleştiri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden karar çıkmamasını eleştiren Gabriel, "En azından İdlib'te olanların araştırılması yönünde bir karar çıkabilirdi. Rus mevkidaşım Lavrov ile telefonda görüştüm. Rusya'nın İdlib'te olanların araştırılmasının önünü açacaklarını söyledi. Umarım bu konuda ciddidirler" diye konuştu.

"Yaşananlar bizim hemen yanı başımızda"

Suriye konusunda Avrupa'nın ABD ve Rusya'nın harekete geçmesini beklememesi gerektiğini de kaydeden Gabriel, "Biz, Avrupa olarak 500 milyonu temsil ediyoruz. Yaşananlar bizim hemen yanı başımızda. Ben Avrupa'nın kendiliğinden harekete geçmesini arzularım. Bizler de konferanslar düzenleyebiliriz. Bunu kısmen Afganistan konusunda Petersberg Konferansı'nda yaptık. Bizim de sunacak bir şeylerimiz var. Başkalarının bizim adımıza iş yapmasını bekleyemeyiz. Sorumluluk almak istediğimizi göstermeliyiz. İran, Suudi Arabistan, Rusya ve ABD ile ilişkilerimiz var, bunları kullanabiliriz" ifadelerinde bulundu. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Almanya Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title