Haberler

Almanya'dan Anamur'daki Engelliler İçin Yardım

Merkezi Almanya'da bulunan Halle ve Çevresi Diyanet Türk İslam Derneği, Anamur Belediyesi ve ANED işbirliği ile getirilen bir TIR dolusu engelli eşyaları dağıtıldı.

Merkezi Almanya'da bulunan Halle ve Çevresi Diyanet Türk İslam Derneği, Anamur Belediyesi ve ANED işbirliği ile getirilen bir TIR dolusu engelli eşyaları dağıtıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet meydanındaki teslimat töreninde yaptığı açıklamada, engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek için ANED ile işbirliği yaptıklarını belirterek, yardımların Almanya'dan Anamur'a ulaştırılmasında emeği geçen gönüllüler Dursun Karabel, Murat Çavuş, Murat Ayçiçek ve Mustafa Katrancı'ya teşekkür etti.

Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ANED) Başkanı Hikmet Narcı da, Anamur'da resmi rakamlara göre 2 bin 837 engelli bulunduğunu ancak, bu sayının 3 bin 500'ün üzerinde olduğunu tahmin ettiklerini belirterek,

"İlçemizde bu kadar engelli olduğunu görmek üzüntü verici. Ancak bu yardımlar sayesinde engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırdığımız için de sevinçliyiz" dedi.

Narcı, 10 işitme cihazı, 80 tekerlekli sandalye, 12 akülü araba, 20 tuvalet sandalyesi, 50 yürüme yardımcısı, 60 kol değneği, 5 banyo sandalyesi, 2 ayakta durma yardımcısı, 2 havalı yatak, 10 karton yatalak bezi, 2 banyo lifi, 2 yataktan kaldırma lifi ve bir buçuk ton giyim eşyasından oluşan eşyaların engellilerin ihtiyaçlarına göre dağıtıldığını kaydetti.

Organizasyona katkı yapan yardımseverlere plaket verilen tören sırasında, protokol üyeleri engellilerin hislerini anlamak amacıyla bir dakikalığına tekerlekli sandalyeye oturdular.

Daha sonra akülü araba, tekerlekli sandalye ve çeşitli ihtiyaçları için ANED'e başvuru yapan engelliler ve ailelerine gerekli eşya ve araçlar teslim edildi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Türe Almanya Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title