Haberler

Almanya'daki Yangının Görgü Tanığı Gurbetçi Yalçın Ateşok :

Almanya'nın Ludwigshafen Şehrinde Dün Öğleden Sonra Çıkan, 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Yangın Ardından, Yangın Söndürme Çalışmaları Sabaha Kadar Devam Ederken Alman İtfaiyesi ve Polis Güçleri Hakkındaki İlgisizlik İddiaları Olaya Damgasını Vurdu.

Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dün öğleden sonra çıkan, 9 kişinin hayatını kaybettiği yangın ardından, yangın söndürme çalışmaları sabaha kadar devam ederken Alman itfaiyesi ve polis güçleri hakkındaki ilgisizlik iddiaları olaya damgasını vurdu.

Olayın gerçekleştiği saatlerde binanın alt katındaki kahvehanede bulunan 68 yaşındaki emekli işçi Yalçın Ateşok olay anını dakika dakika anlatarak, "Olay anında kahvehanedeydik. Polisler geldi ve bize dışarı çıkmamızı, binada bir yangın çıktığını söylediler. Bunun üzerine biz de hemen dışarıya çıktık ancak çok hafif bir duman vardı, 4-5 kişi de panikleyerek balkona çıkmış atlamaya çalışıyorlardı. Biz de aşağıda 'Atlamayın, birazdan gelip sizi kurtaracaklar' diye bağırdık" dedi.

"Yangının bu kadar büyüyeceğinin tahmin bile edemedik" diyen emekli Yalçın Ateşok, "Biz dışarı çıktıktan 15 dakika sonra Öncü İtfaiye dedikleri ekip geldi. Ancak yanlarında branda bile yoktu. Onlardan 10 dakika sonra da ana itfaiye geldi. Merdiveni açmaları ve yukarıya kaldırmaları çok vakit aldı" şeklinde konuştu .

"Daha önce hiç böyle bir şeye şahit olmadım, neden bu kadar yavaş çalıştılar anlamıyorum" diyen Ateşok, bir ara polisle de münakaşa ettiklerini iddia ederek "Herkes pencerelerde feryat ediyordu. Atlamaya, çocuğunu atmaya çalışıyordu. Ancak itfaiye ekipleri 25 dakika sonra brandayı açabilmişlerdi. Branda açılana kadar herkes kendinin aşağıya attı" iddialarını kullandı.

İtfaiyenin yavaş çalıştığı iddiasını sık sık dile getiren Yalçın Ateşok, "Bu konuyu polisle paylaştığımızda bize yolların kapalı olmasını gerekçe olarak gösterdiler. Benim bildiğim itfaiye ne trafik dinler ne de bariyer. Alevler iyice yayıldıktan sonra her yeri dumanlar kapladı. Ama itfaiye alevler sardıktan sonra su sıkmaya başladı. Ama o zaman da hortumun üç yerinden patlak olduğunu gördük. Buna arkadaşlar da şahit. Böyle bir rezalet hayatımda görmedim. Sıkıntımız çok fazla" dedi.

Gece başlayan yangında 9 kişi hayatını kaybetmiş, 60 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan üçünün hayati tehlikesinin devam etti gelen bilgiler arasında.

(BD-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title