Haberler

Almanya'daki Yangında Ölenlerin Yakınları Töreni Canlı Yayında İzledi

Almanya'nın Ludwigshafen Kentinde Çıkan Yangında Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızın Akraba ve Yakınları, Almanya'dan Canlı Olarak Yayınlanan Cenaze Törenini Gaziantep'in Karşıyaka Bölgesi Yeşilova Mahallesi'ndeki Taziye Evinde Gözyaşlarına Boğularak İzledi.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın akraba ve yakınları, Almanya'dan canlı olarak yayınlanan cenaze törenini Gaziantep'in Karşıyaka bölgesi Yeşilova Mahallesi'ndeki taziye evinde gözyaşlarına boğularak izledi.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenini izlemek için Yeşilova'daki taziye evinin bir odasında toplanan 20 kadar kadın, tabutların tören yerine gelmeleriyle üzüntü dolu anlar yaşayıp zaman zaman gözyaşı döktü.

Olayda hayatını kaybeden Medine Kaplan'ın kardeşi Kenan Kaplan, Alman hükümetinin bir yıl önce bina sahibine Neonazilerin saldırıda bulunacaklarına dair ihbar kağıdı teslim ettiğini öne sürerek olayda bina sahibinin ihmalinin söz konusu olduğunu savundu.

Yanan evin önceleri Neonazilerin toplandığı bir derneğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Kenan Kaplan, Neonazilerin 2006'dan beri çeşitli tacizlerde bulunduklarını ve bu vahim olaydan da bizzat kendilerinin sorumlu olduğunu iddia etti.

Almanya'daki resmi töreni izleyen Kaplan ailesinin yakını Mehmet Çüpür ise, "Çok üzgünüz, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" diye konuştu.

(GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title