Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının görülmesine devam edildi.

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının görülmesine devam edildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'ndeki davanın 200. duruşması gerçekleştirildi. Bugünkü duruşmaya gelmesi gereken iki tanık katılmadı. Kassel'den gelmesi beklenen neonazi bir tanığın hastalığını öne sürerek tanıklık yapmaya gelmediği belirtildi. 22 müdahil avukat ise savcılığın bilgi ve dosyaları sakladığını iddia etti. Savcılık iddiaları reddetti.

Dava boyunca 520 tanık ve 38 bilirkişi mahkemede dinlendi. Duruşma başına 150 bin avro maliyeti bulunan davada bugüne kadar yaklaşık 30 milyon avro harcama yapıldı.

NSU terör örgütünün yaşayan ve bilinen son üyesi Beate Zschaepe ve örgüte yardım etmek suçundan yargılanan dört sanık, duruşmada 11 avukatla temsil ediliyor. Karşılarında da 86 müdahili temsilen 62 avukat bulunuyor. Dört federal savcı iddianamelerindeki suçlamaların doğruluğunu takip ediyor. Başsanık Beate Zschaepe ise konuşmama hakkını kullanıyor.

Son olarak dokuz kişi hakkında örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sürüyor. NSU'nun bu zamana kadar bilinmeyen eylemleri olup olmadığı ve başka zanlıların da bulunup bulunmadığı yönünde araştırmalar devam ediyor.

NSU üyeleri 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki bilinen tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 4 kişi yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Kassel Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title