Haberler

Almanya'daki Nsu Cinayetleri

BERLİN (AA) – Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasındaki iki müdahil avukat, olası delillerin yok edildiği gerekçesiyle iki federal savcı ve Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA Berlin) memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

BERLİN (AA) – Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasındaki iki müdahil avukat, olası delillerin yok edildiği gerekçesiyle iki federal savcı ve Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA Berlin) memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

NSU terör örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen İsmail Yaşar'ın yakınlarının avukatı Mehmet Daimagüler ve Enver Şimşek'in ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız'ın, söz konusu savcıların ve memurların NSU terör örgütüyle bağlantılı olabilecek belgeleri imha ettikleri gerekçesiyle hazırladıkları suç duyurusunu Federal Başsavcılığa gönderdikleri belirtildi.

Daimagüler, basına yaptığı açıklamada, müvekkillerinin belgelerin imha edildiği iddiasını şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, "Biz de olayın açıklığa kavuşturulması konusunda en etkili yolun bu olduğuna inandığımız için suç duyurusunda bulunmaya karar verdik." dedi.

Daimagüler, düzgün çalışmayan bir başsavcılığın diğer kurumlardan dava ile ilgili dosyaların saklanmasını ve gerekli yerlere aktarılmasını nasıl talep edebileceğini belirterek, başsavcılığın tutumunu eleştirdi.

Die Welt gazetesi, Federal Mecliste kurulan NSU Araştırma Komisyonunun görevlendirdiği eski hakim Bernd von Heintschel-Heinegg'in iki ay önce, NSU ile bağlantısı olan aşırı sağcı Jan Werner'in daha önce el konulan eşyaları arasında bulunan not defterlerini Berlin Kriminal Dairesinden istediğini, ancak iki federal savcının, 2014'ün kasım ayında Werner'e ait sadece not defterlerini değil diğer eşyalarının da imha edilmesi talimatını verdiğini yazmıştı.

NSU terör örgütü üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'ye yardım ettiği ve örgüte silah verdiği iddia edilen Werner, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada 2014'ün ekim ayında tanık olarak dinlenmişti.

NSU üyeleri, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde Mayıs 2013'ten beri görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olduğu iddia edilen Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Berlin Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title