Haberler

Almanya'daki Koalisyon Görüşmeleri

Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yeniden bir hükümet kurmak için yaptığı ve bugün tamamlanması beklenen görüşmelerin uzatmaya gittiği bildirildi.

Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yeniden bir hükümet kurmak için yaptığı ve bugün tamamlanması beklenen görüşmelerin uzatmaya gittiği bildirildi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri Horst Seehofer ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz başkanlığındaki partilerin müzakere heyetleri bugün Berlin'de SPD Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

9 saatten fazla süren görüşmelerin ardından açıklama yapan SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, bugünkü görüşmelerin yapıcı geçtiğini ve önemli alanlarda anlaşma sağlandığını belirtti.

Ancak müzakere heyetlerinin, partilerin anlaşma sağlayamadığı ve üzerinde ayrıntılı görüşülmesi gereken konuların bulunduğunu tespit ettiklerini aktaran Klingbeil, bundan dolayı görüşmelere yarın devam edilmesine karar verildiğini kaydetti.

Ülke basınında yer alan haberlerde, tarafların sağlık sigortası ve süreli iş sözleşmelerine ilişkin konularda henüz anlaşma sağlayamadığı ifade ediliyor.

Almanya'da 24 Eylül'de yapılan genel seçimlerin üzerinden 133 gün geçmesine rağmen henüz yeni bir hükümet kurulamadı.

Genel seçimin ardından hükümeti kurmak amacıyla müzakereler yapan CDU/CSU, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler, FDP'nin masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier devreye girerek, CDU/CSU ve SPD'yi büyük koalisyonu kurmak için masaya oturmaya ikna etmişti.

Bu partiler arasındaki ön görüşmeler 7-12 Ocak'ta yapılmış ve 28 sayfalık bir mutabakat metni ortaya çıkmıştı.

CDU ve CSU bu metni yetkili parti kurullarında onayladı. SPD ise 21 Ocak'ta olağanüstü kurultayda delegelerin yüzde 56 oyuyla kabul ederek, CDU/CSU ile doğrudan koalisyon görüşmelere girilmesi konusunda yeşil ışık yakmıştı.

26 Ocak'ta koalisyon görüşmelerine başlayan taraflar, görüşmelerin bugün tamamlanmasını hedeflemişti.

Ancak müzakere sürecinin uzun sürmesi ve belirli konularda anlaşmaya varılmamasından dolayı görüşmelerin yarına, belki de salı gününe kadar uzayabileceği ifade ediliyor.

CDU/CSU ile SPD'li yöneticileri anlaşsa bile, SPD, taraflar arasında ortaya çıkacak koalisyon protokolünü 440 binden fazla üyesine oylatacak.

Bu sürecin de yaklaşık 3 hafta sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title