Haberler

Almanya'daki G-8 Zirvesi

Almanya'nın Heiligendamm Kentinde Devam Eden G-8 Zirvesi Çerçevesinde Düzenlenen Junior-8 (J-8) Forumunda Liderler, Gençlerle Bir Araya Geldi.

Almanya'nın Heiligendamm kentinde devam eden G-8 zirvesi çerçevesinde düzenlenen Junior-8 (J-8) forumunda liderler, gençlerle bir araya geldi.

Bugün J-8 forumu çerçevesinde gençlerle bir araya gelen G-8 liderleri, dünya ekonomisi, Afrika'ya yardım ve AIDS gibi salgın hastalıklara karşı mücadele konularını ele aldı. Toplantıda gençler, sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini anlatırken, liderler de kendi bakış açılarını ortaya koydu. Forumda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel ısınma sorununu ele aldı. Küresel ısınmaya yol açan sera gazı salınımlarının azaltılması için belli uluslar arası hedefler konması gerektiğini söyleyen

Sarkozy, "Şimdi uluslararası seviyede, rakamlarla ifade edilebilecek hedefler kararlaştırmamız lazım. Dünya bilim topluluğunun ittifak ettiği hedefler koyup, sonra da bu hedeflere ulaşabilmenin yollarını sağlamamız gerekiyor. Amerikalı dostlarımıza söylüyorum. Bu konuda Birleşmiş Milletler'in rolü tartışılmaz. Yine onlara söylüyorum ki, artık biz daha fazla bekleyemeyiz. Zaten uzun zaman bekledik" dedi.

ABD, zirvenin başlamasından önce sera gazları salınımının azaltılmasına yönelik uzun dönemli hedeflerin zirve nihai bildirisinde yer almayacağını ifade etmiş, bu da Almanya'da hayal kırıklığına yol açmıştı.

(SE-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title