Haberler

Almanya'daki fabrika siparişleri 7 aylık yükselişe son verdi

Güncelleme:

Almanya'da fabrika siparişleri, aralıkta, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ikinci dalgasında kısıtlamaların sıkılaştırılmasından dolayı Avro Bölgesi'nde siparişlerin azalmasıyla aylık yüzde 1,9 düştü.

Almanya'da fabrika siparişleri, aralıkta, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ikinci dalgasında kısıtlamaların sıkılaştırılmasından dolayı Avro Bölgesi'nde siparişlerin azalmasıyla aylık yüzde 1,9 düştü. Böylece Mayıs 2020'den beri siparişlerde devam eden yükseliş son buldu.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fabrika siparişlerine ilişkin 2020 Aralık dönemi geçici verilerini açıkladı.

Ülkede yurt içinde üretilen ürünler için siparişler, aralıkta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,9 azaldı. Fabrika siparişleri 2019'un aynı ayına göre ise yüzde 6,4 arttı. Bu sonuçla siparişler, 7 aydır art arda artışına son vermiş oldu.

Fabrika siparişlerine ilişkin piyasa beklentisi, aylık bazda yüzde 1 azalması yönündeydi.

Kasım ayına ilişkin söz konusu veri ise yukarı yönlü revize edilerek yüzde 2,7'lik artışa güncellendi.

Almanya'da aralıkta yurt içi siparişler aylık bazda yüzde 0,9, yabancı siparişler 2,6 azalış kaydetti.

Söz konusu dönemde, Avro Bölgesi'nden yeni siparişler yüzde 7,5 azalırken, diğer ülkelerden gelen siparişler yüzde 0,5 arttı.

Ülkede aralıkta aylık bazda ara malı üreticilerinin siparişleri yüzde 0,8 ve tüketici malı üreticilerinin siparişleri 6,4 yükseldi. Sermaye malı siparişleri ise yüzde 4,6 azaldı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, imalat sektöründeki yeni siparişlerin daha sıkı kısıtlamalar nedeniyle aralık ayında bir miktar düştüğü belirtilerek, yine de Aralık 2020'de siparişlerdeki artışın Kovid-19 salgını öncesi dönem olan 2019 son çeyrekteki seviyenin yüzde 5 üzerinde olduğu ifade edildi.

Analistler, Avrupa'da Kovid-19'un yayılmamasına yönelik uygulanan sıkı önlemlerin aralık ayında fabrika siparişlerinde açıkça etkisini gösterdiğini belirtti. 19 Ocak'ta Almanya'da Kovid-19 salgınına karşı mücadelede 5 Ocak'ta alınan ve 31 Ocak'a kadar geçerli olan tedbirlerin süresi 14 Şubat'a kadar uzatılmıştı.

Ekonomistler, sıkılaştırılan tedbirlerin imalat ve inşaat sektörünü doğrudan etkilemese de ülkede ekonomik faaliyetlerin yılın ilk çeyreğinde durgunlaşmasını bekliyor.

Almanya'da ekonomi, Kovid-19'un sebep olduğu sağlık ve ekonomik kriz nedeniyle 2020'de yüzde 5 küçülerek, 10 yıldır aralıksız büyümeye son vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title