Haberler

Almanya'da Yaşayan Türk Göçmenlerin Uyum Sorunu Masaya Yatırıldı

Almanya'nın Hamburg Eyaletinin Bergedorf İlçesinde Sosyal Demokrat Parti (Spd) Yetkililerinin Organize Ettiği Tartışma Akşamında Hamburg Uyum Tasarısı Ele Alındı.

Almanya'nın Hamburg eyaletinin Bergedorf ilçesinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) yetkililerinin organize ettiği tartışma akşamında Hamburg uyum tasarısı ele alındı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Bergedorf Belediye Başkanı Dr. Christoph Krupp, Rusyalı Almanlar Derneği Başkanı Gottlieb Krune ve Hamburg Türk Toplumu Yetkilisi Hüseyin Yılmaz, uyum tasarısının iyi olmasıyla birlikte henüz yeterli olmadığı fikrinde birleştiler.

Almanya'da yaşayan göçmenlerin yaşam statüsünün geçmişe nazaran çok değiştiğini belirten Krupp, şöyle konuştu: "Almanya ekonomisinin hareketli olması için göçmenlere ihtiyacı var. Bir arada yaşıyorsak, uyuma da gereken önemi vermek zorundayız. Uyum, asimilasyon olarak algılanmamalı. İnsanlar bulundukları yerde kültürlerini yaşayabilmeli ve karşı tarafın kültürüne de açık olmalı." Bu çalışmalara toplumun hazır olmasının önemine değinen Krupp, Hamburg'da 12 bin göçmen işverenin bulunmasını sevindirici buldu. Krupp, "Bu başarıyı okuldaki çocuklarımıza da taşımalıyız" dedi.

YÜZDE 24 GÖÇMEN İŞSİZKEN UYUMDA BAŞARIDAN SÖZ EDİLEMEZ

Uyum tasarısını, göçmenlerin yaşantısını kolaylaştırmak için büyük ama geç kalınmış bir adım olarak değerlendiren Hüseyin Yılmaz, "Her ne kadar olumlu gelişmeler varsa da yüzde 24 oranında göçmenin işsiz olması uyum skandalını belgeliyor. Okullardan çocuklarımızın yüzde 20'si diplomasız ayrılırken yüzde 35'i sadece ilkokul diploması alıyor. Bunun sadece 'Göçmen sorunu' olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

Göçmenlerin çok şey sunmaya hazır olduklarını anlatan Yılmaz, "Önemli olan, içinde yaşadığımız toplumun bu sunduklarımızı kabul etmesi, almasıdır" ifadelerini kullandı.

(NU-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title