Haberler

Almanya'da Yargılanan Adem Yılmaz'dan İtiraf Talebi

Almanya'da Saldırı Hazırlığı Yaptığı Suçlamasıyla Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde Yargılanmakta Olan Terör Zanlısı Adem Yılmaz, İtirafta Bulunmak İstediğini Açıkladı.

Almanya'da saldırı hazırlığı yaptığı suçlamasıyla Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde yargılanmakta olan terör zanlısı Adem Yılmaz, itirafta bulunmak istediğini açıkladı.

Mahkemede yargılanan diğer zanlılarla birlikte avukatlar olmadan konuşmak istediğini belirten Yılmaz, "20 ya da 30 yıl. Ne kadar verirlerse fark etmez. Ben sadece bu davanın bitmesini istiyorum. Bu, çok can sıkıcı" diye konuştu.

Yılmaz, konuşmamanın bir anlamı olmadığını ifade ederken, diğer zanlılardan Atilla Selek ve Daniel Schneider'in de kendisi gibi düşündüğünü, sadece avukatının bu şekilde düşünmediğini savundu. Avukatından memnun olduğunu söyleyen Yılmaz, ancak bazen kendi istediklerini yapmadığını belirtti.

Adem Yılmaz'ın bu talebi üzerine mahkeme, Federal Suç Dairesi (BKA) memurlarının gözetiminde bu isteğe en kısa zamanda karşılık verilebileceğini, Federal Başsavcılığın da mahkemenin bu kararına katıldığını bildirdi.

Selek'in avukatları da müvekillerinin yakın bir zamanda itirafta bulunabileceğini belirtti.

Müslüman olan iki Alman sanıkla birlikte yargılanan Yılmaz, bombalı saldırı planlamakla, Selek de bu gruba Türkiye'den bomba fitili temin etmeye çalışmakla suçlanıyor.

Söz konusu hücre, çeşitli istihbarat birimlerinin işbirliği sayesinde ortaya çıkarılmış ve Selek dışındaki sanıklar Eylül 2007'de Almanya'daki bir çiftlik evinde yakalanmıştı. Selek de 2007'de Türkiye'de yakalanmış ve bir yıl sonra Almanya'ya iade edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title