Haberler

Almanya'da Tır Polis Aracına Çarptı: 1 Ölü

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Viersen kenti yakınlarındaki bir otoyolda, polis devriye aracına bir tır arkadan çarptı.

Almanya'nın Kuzey- Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Viersen kenti yakınlarındaki bir otoyolda, polis devriye aracına bir tır arkadan çarptı. Çarpma sonucunda, polis aracındaki 23 yaşındaki kadın polis hayatını kaybetti.

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Viersen kenti yakınlarındaki A61 adlı otoyolda, acil kenar çizgisi alanında bekleyen polis aracına arkadan çarpan 40 tonluk bir tır 23 yaşındaki kadın polisin ölümüne neden oldu. 200 metre sürüklenen polis aracında 48 yaşında ve 23 yaşında iki polis ve 22 yaşındaki komiser adayının yer aldığı bildirildi.

Yaralı polisin yaşam tehlikesi devam ediyor

Ukrayna plakalı tır, Hollanda'dan Koblenz'e doğru yolculuk sırasında Hollanda polisi tarafından fark edildi. Tır şoförünün aniden otoyol kenar çizgisini aşarak yolda zikzak çizmeye başladığı ve tırı bekleyen polis aracına arkadan çarptığı belirtildi. Çarpma sonucunda 200 metre sürüklenen polis aracının arka koltuğunda oturan kadın polis öldü. Araç içerisindeki 22 yaşındaki komiser adayı ağır yaralanırken, 48 yaşındaki polisin hayati tehlikesinin devam ettiği ifade edildi. Kanında alkol tespit edilen tır şoförü ise tutuklandı.

Yas ilan edildi

Kaza sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerinin ölen arkadaşını görünce şoka girdiği belirtildi. Almanya'da büyük üzüntü ile karşılanan kadın polisin ölümü, sosyal medyada geniş yankı buldu. KRV eyaleti genelindeki polis teşkilatında yas ilan edilirken, polis ekipleri siyah kurdele taktı.

Bakandan taziye ve geçmiş olsun mesajı

KRV eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU), kadın polisin ölüm haberinden dolayı derinden üzüntü duyduğunu belirterek, ölen polisin yakınlarına başsağlığı ve yaralı polislerin bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi. Reul mesajında "23 yaşında, aniden ve beklenmedik bir şekilde yaşamdan koptu. Bu korkunç olay, polis memurlarının her gün karşılaştıkları tehlikeleri bir kez daha ortaya koyuyor " dedi. - DUSSELDORF

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Ren Vestfalya Hollanda Almanya 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title