Haberler

Almanya'da Tiad Iftarına Yoğun İlgi

TİAD tarafından dün akşam verilen iftar yemeğine, iş çevresinin yanısıra bürokrat ve sivil tolum kuruluşlarından oluşan yoğun bir davetli grubu katıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Duisburg ve Çevresi Türk İşadamları Dernei (TİAD) tarafından dün akşam verilen iftar yemeğine, iş çevresinin yanısıra bürokrat ve sivil tolum kuruluşlarından oluşan yoğun bir davetli grubu katıldı.

DİTİB´e bağlı Duisburg Merkez Camii´nin toplantı salonunda gerçekleşen iftar programında, Duisburg Anakent belediye başkanı Adolf Sauerland, Duisburg Uyum Meclisi başkanı Şevket Avcı, TİAD başkanı Ali Aydın, T. C Düsseldorf Başkonsolosluğu´ndan muavin konsolos Emrah Kurt, Duisburg belediye başkanı Erkan Kocalar ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

TİAD tarafından hazırlatılan ve Türk iş göçünün ellinci yıl hikayesini anlatan bir slayt gösterisi, iftar öncesi davetlilere izletildi. Okunan ezanın ardından oruçlar açıldı, Türk yemekleri açık büfe şeklinde davetlilere ikram edildi. İftar programı sırasında DİTİB Tasavvuf Grubu, davetlilere ilahi ve kaside dinletisi sundu.

Duisburg Anakent belediye başkanı Adolf Sauerland, TİAD Başkanı Ali Aydın ve T. C Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan muavin konsolos Emrah Kurt kürsüye gelerek birer selamlama konuşması yaptı.

TİAD başkanı Ali Aydın, iftar programı ve TİAD'ın yeni çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ali Aydın, "İftarın Duisburg ve çevresinden gelen bir çok insanın da kaynaşmasına vesile olduğunu gördük. Bu da bizleri mutlu etti. TİAD olarak 17 Ekim 2001 tarihinde, Türk iş göçünün Almanya´ya gelişinin ellinci yılını anlatacak geniş bir sergi düzenleceğiz. İki hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergimize, vatandaşlarımızı aracılığınızla davet ediyoruz" diye konuştu Açıklaması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title