Haberler

Almanya'da Ramazan Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayram namazı için gelenler Bayramlaşma merasimi KÖLN - Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayram namazı için gelenler

Bayramlaşma merasimi KÖLN - Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.

Başta Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi olmak üzere camileri dolduran Müslümanlar bayram namazını kıldı.

Bayram hutbesini okuyan caminin din görevlisi Emre Şimşek, toplumsal birliğe ve beraberliğe vurgu yaptı.

Şimşek, bayramların Müslümanlar arasındaki sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğunu dile getirdi.

Din görevlisi Ahmet Durmuş ise bayramlardan küslerin barışması gerektiğini ifade ederek, bayramların içinde taşıdığı sosyal dayanışma ruhuyla milyarlarca Müslümanı birbiriyle kardeş kıldığını söyledi.

Kılınan bayram namazının ardından Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ile Köln Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title