Haberler

Almanya'da Muhlis Arı Hakkındaki Sınır Dışı Kararı Kesinleşti

Almanya- (dha)- Almanya’da 22 Yaşındaki Muhlis Arı Hakkında Verilen Sınır Dışı Kararı Kesinleşti. Alman Kamuoyu Tarafından Mehmet Olarak Bilinen Arı, Daha 14 Yaşındayken 60'ın Üzerinde Suç İşlemiş, Ancak Yaşı Küçük Olduğu İçin Hapse Konulamamıştı. 1998 Yılında Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen A...

ALMANYA- (DHA)- Almanya’da 22 yaşındaki Muhlis Arı hakkında verilen sınır dışı kararı kesinleşti. Alman kamuoyu tarafından Mehmet olarak bilinen Arı, daha 14 yaşındayken 60`ın üzerinde suç işlemiş, ancak yaşı küçük olduğu için hapse konulamamıştı. 1998 yılında Türkiye`ye sınır dışı edilen Arı, Federal İdare Mahkemesi’nin kararıyla 2002 yılında tekrar Almanya`ya dönmüştü.

Bavyera İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Münih Şehir İdaresinin Arı hakkında verdiği sınır dışı kararının hukuki olarak değiştirilmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Münih Şehir İdaresinin Türkiye`de bulunan Arı`ya temmuz ayında sınır dışı kararını gönderdiği ve Arı`nın bu karara bir ay içinde itiraz etmemesi üzerine kararın kesinlik kazandığı ifade edildi.

Arı, temmuz ayı başında Münih Gençlik Mahkemesi tarafından ebeveynlerine karşı şiddet kullandığı ve ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına çarptırılmış, kararın temyiz imkanı olmaması üzerine Türkiye`ye gitmişti. Bakanlık kendisi hakkında verilen bir hapis cezasına yatmamak için bu yılın başında Türkiye`ye giden Arı`nın Almanya`ya dönmesi halinde üç yıla kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabileceğini de açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title