Haberler

Almanya'da Mağdur Olan Öğrenciler Adana'da Almanya'da Mağdur Olan Öğrenciler Adana'da

Leonardo da Vinci Eğitim Projesi Kapsamında 3 Aylığına Adana'dan Almanya'ya Giden, Kurs Açılmadığı Gerekçesiyle Sokaklarda Dolaştıkları ve Mağdur Oldukları İddia Edilen Öğrenciler Uçakla Adana'ya Döndü. Hava Alanına Çocuklarını Almak İçin Gelen Aileler, Çocuklarının Kendilerine Verilmeden Servisle Gönderilmelerine Tepki Göstererek Polisle Tartıştılar.

Leonardo da Vinci eğitim projesi kapsamında 3 aylığına Adana'dan Almanya'ya giden, kurs açılmadığı gerekçesiyle sokaklarda dolaştıkları ve mağdur oldukları iddia edilen öğrenciler uçakla Adana'ya döndü. Hava alanına çocuklarını almak için gelen aileler, çocuklarının kendilerine verilmeden servisle gönderilmelerine tepki göstererek polisle tartıştılar.

Avrupa Birliği(AB) Leonardo da Vinci projesi kapsamında 3 ay süreyle Almanya'ya giden Kiremithane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Metal Bölümü'nde okuyan 24 öğrenci, tarifeli bir uçakla memleketleri Adana'ya döndü. Öğrencilerin aileleri çocuklarının Adana'ya döneceğini öğrenince Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali önüne geldi. Uçaktan inen diğer yolcularla birlikte çocukları hava alanından çıkmayınca, ailelerine öğrencilerin servisle evlerine gönderileceği söylendi. Duruma tepki gösteren veliler 'Bizler çocuklarımızı almak için hava alanına geldik. Ama çocuklarımız hava alanında alıkonuluyor. Bize servisle evlerine gönderileceklerini söylüyorlar. Almanya'da sahip çıkılmayarak sokaklarda gezen, alkol komasına giren çocuklarımızla şimdi mi ilgileniyorlar? Almanya'ya giderken evden mi aldılar çocuklarımızı? Neden şimdi evlere gönderiyorlar? Neden kaçırıyorlar hava alanından? Biz çocuklarımızı burada istiyoruz" diyerek tepki gösterdiler.

Almanya'da alkol komasına girerek hastaneye kaldırılan bir öğrencinin babası Bünyamin H. "Çocuklarımız oraya eğitim almak için gitti. Eğitim zayiatı oldu. Eğitim olarak sadece CD seyretmişler. Ondan sonra Almanya sokaklarında gezmişler. Hiç kimse sahip çıkmadığı için çocuklar alkol almışlar. Biz öğretmenlere emanet ettik ama sorumlu davranmamışlar. Benim çocuğum iki gün hastanede kalmış. Öğretmenlerin sorumsuzluğundan dolayı bunlar meydana geldi" dedi.

Veliler, çocukları hava alanından çıkmayınca tepki göstererek hava alanına girdi. Polislerle sözlü olarak tartışan aileler çocuklarının durumu ile ilgili bilgi almak istedi. Bu arada aprona getirilen bir servislerle çocukların evlerine götürüldüğünü öğrenen veliler hava alanından ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title