Haberler

Almanya'da Koalisyon Hükümeti Kurma Çabaları

Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yöneticileri arasında "büyük koalisyonun" kurulması hedefiyle ilk görüşme gerçekleşti.

Görüşmeye Hristiyan Demokrat Birlik Partisinden (CDU) Başbakan Angela Merkel ve Birlik Partileri Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri Horst Seehofer ile Alexander Dorbrind, SPD'den Genel Başkan Martin Schulz ve Federal Meclis Grup Başkanı Andrea Nahles katıldı.

Berlin'de yaklaşık 2,5 saat süren müzakere sonrası yapılan kısa açıklamada, CDU/CSU'nun SPD ile güvene dayalı ve açık bir görüşme gerçekleştirildiği vurgulandı.

Alınan bilgiye göre, CDU/CSU'nun SPD ile koalisyon kurmak amacıyla ön görüşmelere başlamak istediği SPD'de ise cuma günü yapılacak parti yönetimi toplantısı sonrası kararın açıklanmasının beklendiği ifade edildi.

Almanya'da 18 Ekim'den sonra yaklaşık 4,5 hafta boyunca hükümeti kurma amacıyla müzakereler yapan CDU/CSU, FDP (Hür Demokratlar) ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler FDP'nin masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlandı ve bu ülkede koalisyon krizine yol açtı.

FDP'nin masadan kalkmasının ardından 3,5 hafta sonra CDU/CSU, SPD temsilcileriyle ilk kez bir araya gelmiş oldu.

Almanya'da genel seçimler 24 Eylül'de yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Volker Kauder Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title