Haberler

Almanya'da Kemençe Ustası Sevenlerini Yasa Boğdu

Almanya'nın Mülheim an der Ruhr şehrinde yaşayan ve hayatını kaybeden kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu(52), kılınan cenaze namazının ardından memleketi Trabzon'a uğurlandı.

Almanya'nın Mülheim an der Ruhr şehrinde yaşayan ve hayatını kaybeden kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu(52), kılınan cenaze namazının ardından memleketi Trabzon'a uğurlandı.

Uzun yıllardır kemençesiyle Karadenizlileri eğlendiren usta kemençeci Muhammet Yakupoğlu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek, çarşamba sabahı hayatını kaybetti. Ses sanatçısı İlknur Yakupoğlu'nun da Ağabey'i olan Muhammet Yakupoğlu, çok sayıda ünlü Karadenizli sanatçının albümüne kemençesiyle destek vermekle ve kemençeci yetiştirmesiyle tanınıyordu. Şeker hastası olan Muhammet Yakupoğlu, bir süre öncede beyin felci geçirmişti. Bir yılı aşkındır hastanede tedavi gören Yakupoğlu, bir yandan da böbrek yetmezliği ile yaşam mücadelesi veriyordu. Hastanenin Muhammet Yakupoğlu için tedaviyi hafta başında durdurduğu eşine bildirilmesinin ardından, kemence ustası Salı günü Mülheim an der Ruhr şehrinde evine götürüldü. Muhammet Yakupoğlu, çok geçmeden ertesi gün sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

TABUTUNDA TRABZONSPOR FORMASI VE TÜRK BAYRAĞI VARDI

Çevresinde oldukça sevilen usta kemençeci Muhammet Yakupoğlu için, bugün öğlen namazını müteakiben Mülheim an der Ruhr şehrinde bulunan DİTİB Fatih Cami'nde cenaze namazı kılındı. Usta kemençecinin yakınları, arkadaşları, çok sayıda kemençeci meslektaşı, Karadenizli dernek temsilcileri ve sanat camiasından çok sayıda isimler, cenaze namazında hazır bulundu. Cenaze namazının kılındığı Fatih Cami avlusu, kalabalık vatandaşlarla adeta doldu taştı. Muhammet Yakupoğlu'nun tabutunun üstüne, Türk bayrağı ve çok sevdiği Trabzonspor'un bir forması konuldu.

NAMAZINI OKUL ARKADAŞI KILDIRDI

Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Muhammet Yakupoğlu'nun cenaze namazı, Tonya'da birlikte okula gittiği Süleyman Malkoçoğlu tarafından kıldırdı. Köln-Mülheim'de DİTİB'e bağlı bir camide din görevlisi olarak görev yapan Süleyman Malkoçoğlu, okul arkadaşı Muhammet Yakupoğlu'un tabunun başına geldiğinde, „Muhammet kardeşimle, Tonya'da imam hatipte yıllarca birlikte okuduk. Burada ki hocaların anlayış göstermesiyle cenaze namazını kıldırmak bana nasip oldu. Dernekler, cemiyetlerin, programları olunca Muhammet'i çağırdılar, o da herkesi neşelendirir, sevincimize sevinç katardı. Tabii aynı işi yapan başkaları da vardı, ama Muhammet geldiği zaman sevinç bir başka olurdu. Şimdi, biz Muhammet için buraya toplandık" dedi. Ben Muhammet kardeşime hakkımı, canı gönülden helal ediyorum diyen Süleyman Malkoçoğlu, cemaatten de helallık isteyerek namazı kıldırdı. Muhammet Yakupoğlu'nun naaşı, uçakla Trabzon'a oradan da Tonya'ya götürülecek.

Görüntü dökümü

-Muhammet Yakupoğlu'nun arşiv görüntülerinden bölümler

-Cenaze namazından görüntüleri - Ruhr

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzonspor Almanya Tonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title