Haberler

Almanya'da ilaç tedarikinde sıkıntı yaşanıyor

Almanya'da son dönemde sık tüketilen ilaçların tedarik edilmesine ilişkin sıkıntıların yaşandığı bildirildi.

Almanya'da son dönemde sık tüketilen ilaçların tedarik edilmesine ilişkin sıkıntıların yaşandığı bildirildi.

Almanya Eczacılar Birliği (ABDA) Başkan Yardımcısı Mathias Arnold, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tiroid, gut, tansiyon ilaçları veya ağrı kesicilerde sürekli sıkıntı yaşanmasının eczacıların canını sıktığını belirterek, "Son yıllarda ilaçların arzında darboğaz yaşanıyor." dedi.

Hastaların sürekli aldıkları ilaçları kullanmaması veya onlara alternatif ilaçların verilmesinden dolayı tedavinin zorlaşma ihtimalinin bulunduğu uyarısında bulunan Arnold, ayrıca yaşanan sıkıntıdan dolayı hastalara verilen alternatif ilaçların da hızlı şekilde tükendiğini kaydetti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da hastaların haklı olarak acil ihtiyaç duyduğu ilaçları gecikmeden almak istediğini belirterek, "Ne yazık ki şu anda durum böyle değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bundan dolayı devletin ilaçların dağıtımına daha fazla müdahale edeceğini ifade eden Spahn, bu konuda yasal düzenlemelerin yapılacağını aktardı.

Spahn, şirketlerin ve toptancıların ilaçların stok seviyeleri ve tedarik ile ilgili konularda önceden bilgi vermelerinin zorunlu hale getirilebileceğini kaydetti.

ABDA'nın hazırladığı raporda, piyasada bulunmayan indirimli ilaçların sayısının 2017'ye göre 2018'de 2 kat arttığı belirtildi.

İlaçlarda yaşanan bu darboğazın nedenlerinin çok yönlü olduğu ifade edilen raporda, bu nedenlerin başında maliyet baskısı ve ilaçların ithalatında yaşanan sıkıntılar gösterildi.

Maliyeti düşürmek için ilaçlardaki etkin maddelerin Çin ve Hindistan gibi Asya ülkelerindeki az sayıdaki şirketlerde üretildiğine işaret edilen raporda, üretim durduğunda ve kalite sorunu nedenleriyle ilaçların dağıtımına izin verilmediğinde Avrupa'daki şirketlerin ilaçları eczanelere veremediği aktarıldı.

Raporda, sorunun önüne geçmek için sağlık sigortalarının daha çok ilaç üreticisiyle sözleşme yapması ve etkin maddelerinin üretiminin Avrupa'da yapılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title