Haberler

Almanya'da Hükümet Kurma Arayışları

CSU Genel Başkanı Seehofer: "Koalisyon görüşmelerinde SPD'nin baskısı altında kalmayacağız. Gerekirse yeni bir seçim benim için ürkücü değil" "Türkiye, AB'ye üye olmak için gereken teorik ...

Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer, koalisyon görüşmelerinde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) baskısı altında kalmayacaklarını belirterek,  "Koalisyon görüşmelerinde SPD'nin baskısı altında kalmayacağız. Gerekirse yeni bir seçim benim için ürkücü değil" dedi.

Seehofer, partisinin yönetim kurulu toplantısından önce yaptığı açıklamada, büyük koalisyon için uzlaşmaya hazır olduklarını, CSU ve CDU'nun seçimin galibi olarak neyin nasıl olması gerektiğine karar vereceğini söyledi. "Koalisyon görüşmelerinde SPD'nin baskısı altında kalmayacağız. Gerekirse yeni bir seçim benim için ürkücü değil" diyen Seehofer, partisinin temel bazı noktalardan da taviz vermeyeceğini bildirdi.

Seehofer ayrıca bu hafta koalisyon görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağının belli olabileceğini ifade etti.

CSU Yönetim Kurulu Toplantısı'nda SPD'nin görüşmeler sonucunda koalisyona "hayır" demesinin de masaya yatırıldığı ve gerekirse tekrar seçime gidilebileceği görüşünün ağırlık kazandığı öğrenildi.

Öte yandan  "Rheinische Post" gazetesine açıklamalarda bulunan CSU Genel Başkan Yardımcısı Christian Schmidt, Almanya'da Hrıstiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile SPD arasında müzakereleri devam eden koalisyon sözleşmesine Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini destekleyen bir ifadenin yer almasını engelleyeceklerini söyledi.

Schmidt, "Türkiye, AB'ye üye olmak için gereken teorik olgunluktan çok uzaktadır ve öyle de kalacaktır. CSU bundan dolayı Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı çıkmaktadır" ifadelerini kullandı. Christian Schmidt, Türkiye'nin başta temel haklar ve azınlıkların korunması olmak üzere Avrupa değerlerinden uzaklaştığını iddia etti.

Türkiye'nin güneydoğusunda konuşlandırılan NATO'ya ait Patriot hava savunma sisteminin görev süresinin uzatılması talebine de değinen Schmidt, "Bu talebi anlayışla karşılıyoruz. Ancak Türkiye'nin Ortadoğu'daki anlaşmazlıkların çözümünde geçmişte olduğundan daha fazla yapıcı bir rol üstlenmesini bekliyoruz" dedi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Bavyera Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title