Haberler

Almanya'da Hasta Olmak Cesaret İstiyor

Vergi Zammı ve Akaryakıt Fiyat Artışıyla Başlayan Yeni Yılda, Almanya'da Merkel Hükümetinin Vatandaşı Başka Bir Sürprizi de Sağlık Reformu Uzlaşması Oldu.

Vergi zammı ve akaryakıt fiyat artışıyla başlayan yeni yılda, Almanya'da Merkel hükümetinin vatandaşı başka bir sürprizi de sağlık reformu uzlaşması oldu.

Yasama sürecinin Şubat ayında tamamlanması ve 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi beklenen reform, sağlık sigortası alanında bir dizi değişiklik içeriyor. Bunların başında 2009 yılından itibaren her sigortalıdan brüt maaşının yüzde 15'i düzeyinde sabit prim kesilmesi geliyor. Fazla kesintilerin sigortalıya geri ödeneceği ve pahalı sağlık kasaları sabit prime ilave olarak ayda en fazla 36 euro olmak üzere ek destek primi talep edebileceği vurgulandı.

2009 yılıyla birlikte ülkede yaşayan herkesin sağlık sigortası olması zorunlu hale gelecek. Yeterli geliri olmayanlara ise devlet desteği verilecek. Özel sağlık sigortaları bu tarihten itibaren kamu sağlık sigortaları düzeyinde standart bir prim tarifesi uygulayacak. Sigortalıların başka bir sağlık kasasına geçmesi kolaylaştırılacak. Eczaneler doktorun yazdığı ilacın en ucuz fiyatlısını sigortalıya vermeye zorlanacak ve tek tek hap satışı da yapabilecek.

Kronik hastalıklar konusunda da farklı bir uygulamaya gidilecek. Düzenli olarak sağlık kontrolüne gitmeyenlere ileri de kronik bir hastalığa yakalandığında sağlık harcamalarına brüt maaşının yüzde 2'si nispetinde katkı payı ödeyecek. Buna karşılık sağlık kasaları her türlü aşının masrafını karşılayacak. Estetik ameliyatlarda komplikasyon yaşandığı takdirde sigortalıdan tedavi masrafına ortak olması istenecek.

(SE-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title