Haberler

Almanya'da Futbol Terörü

Almanya'nın Doğusundaki Dresden Bölgesinde Oynanan Bir Futbol Maçı Şiddet Olaylarına Sahne Olurken, Çıkan Olaylarda Onlarca Kişinin Yaralandığı 229 Kişinin de Polis Tarafından Gözaltına Alındığı Bildirildi.

Almanya'nın doğusundaki Dresden bölgesinde oynanan bir futbol maçı şiddet olaylarına sahne olurken, çıkan olaylarda onlarca kişinin yaralandığı 229 kişinin de polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Almanya bölgesel beşinci liginde Dinamo Dresden'in ikinci takımıyla Lokomotive Leipzig arasında oynanan ve Dresden'in 2-0 kazandığı maçın ardından ortalık karıştı. Karşılaşma öncesinden başlayan gerginlik maçın bitimiyle birlikte iyice arttı. Holiganlar arasında çıkan kavgaları bin 200 polis güçlükle ayırırken, 10 taraftar ve 4 polis memuru yaralandı. Polis kaynaklarından yapılan açıklamada, 229 holiganın gözaltına alındığı bildirilirken, polis kamerasının çektiği görüntülerin incelenmesinden sonra

tutuklanacak taraftarların belli olacağı ifade edildi.

Alman basınında yer alan haberlerde ise yaklaşık 500 Leipzig taraftarıyla, tahmini 650 Dresden taraftarının Rudolf-Harbig Stadyumu yakınında tren istasyonunda kavga ettikleri belirtilirken üçüncü ligde mücadele eden Dinamo Dresden'in ilk takımıyla Berlin ekibi FC Union arasında oynanan ve Union'ın 1-0 kazandığı cumartesi günkü maçtan sonra da yaklaşık 250 Dresden taraftarının saldırı hazırlığındayken durduruldukları aktarıldı. Taraftarların Yahudiler aleyhine bağırdıkları ve Nazi selamı verdikleri de

Alman basınında vurgulanan olaylar arasında yer aldı.

Bu arada, Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB), olayları incelemek üzere Dresden'e bir heyet gönderdiği, heyetin Saksonya Futbol Federasyonu (SFV) yetkilileri, emniyet ve yerel yetkililerle görüştü.

Şubat ayında yine Dresden'de yaşanan benzer şiddet olaylarında 39 polis yaralanmıştı.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title