Haberler

Almanya'da DHKP-c'li 5 Türk, Terörist Örgüte Üye Olmaktan Yargılanacak

Almanya'da DHKP-c Üyesi Oldukları İfade Edilen 5 Türk, Terörist Örgüt Üyesi Olmaktan Yargılanacak.

Almanya'da DHKP-C üyesi oldukları ifade edilen 5 Türk, terörist örgüt üyesi olmaktan yargılanacak.

Biri Türk kökenli Almanya vatandaşı olan 5 Türk'ün Stuttgart'ta yapılacak mahkemede 10 sene hapse mahkum edilebilecekleri bildirildi. Savcılar, Marksist DHKP-C örgütünün silahlı kanadına mensup olduklarını ve 2002 senesinden beri Almanya'da faal olduklarını ifade ettiler. Bunların, örgüte para topladıkları ve silah kaçırdıkları kaydedildi. Başsavcı Monika Harms'ın ofisinden yapılan açıklamada, bunların DHKP-C'nin silahlı kanadının Avrupa'daki önde gelen yetkililerinden oldukları belirtildi.

Almanya vatandaşı olan ve "İ.D." olarak ifade edilen tutuklu, silah, mühimmat, cep telefonu kaçakçılığı emirleri vermekle suçlandı. Bu ve tutuklanan 4 arkadaşı, Eylül 2002'de Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye silah sokma teşebbüsünde de bulundukları fakat teşebbüsün başarısızlıkla neticelendiği iddia edildi. Bunların yaşlarının 38'le 51 arasında değiştiği bildirildi. DHKP-C, Almanya'da yasak.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title