Haberler

Almanya'da Deaş Operasyonu

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik beş kentte eş zamanlı operasyon düzenleyen Alman polisi yaşları 20-28 arasında değişen 6 kişiyi gözaltına aldı.

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik beş kentte eş zamanlı operasyon düzenleyen Alman polisi yaşları 20-28 arasında değişen 6 kişiyi gözaltına aldı.

Hessen eyaleti Emniyet Teşkilatı'na bağlı yaklaşık 500 polisin katıldığı geniş çaplı terör operasyonunda sekiz evde arama yapıldı. Evlerde bulunan hafıza kartı, cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve belgelere el koydu. Essen kentindeki evde yapılan aramada ise patlayıcı ve ateşli silah bulunduğu, zanlıların ana hedefinin önümüzdeki hafta Essen kentinde açılacak olan Noel pazarı olduğu ifade edildi.

Kassel, Hannover, Essen ve Leipzig kentlerinde yapılan baskınlarla ilgili olarak Frankfurt Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, şahısların "silah ve patlayıcıyla Almanya'da bir kamusal hedefe yönelik saldırı hazırlığı içinde olmakla" suçlandığı belirtildi. Yakalanan kişilerin Suriye'de DEAŞ adına savaşan kişiler olduğu belirtildi. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Frankfurt Almanya Hessen 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title