Haberler

Almanya'da Bielefeld Ülkü Ocağı'na Saldırı

Almanya'nın Bielefeld kentinde faaliyetlerini sürdüren Ülkü Ocağı'na bir grup bölücü terör örgütü yandaşının saldırıda bulunduğu bildirildi.

Almanya'nın Bielefeld kentinde faaliyetlerini sürdüren Ülkü Ocağı'na bir grup bölücü terör örgütü yandaşının saldırıda bulunduğu bildirildi.

Bielefeld Ülkü Ocağı Başkanı Veysel Ünübüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam 18.00 sıralarında 15 kişilik PKK yandaşı bir grubun slogan atarak teşkilatlarına saldırıda bulunduğunu ifade etti.

Ünübüyük, saldırganların poşuya benzer şeylerle yüzlerini kapattığını ve teşkilat binasına doğru yöneldiklerini belirterek, bunların teşkilat önünde levye tarzı aletlerle 3 otomobilin camlarını kırdıklarını ve bina duvarlarına yazılar yazdıklarını kaydetti.

Teşkilatta o anda Selahattin Kudret adlı din görevlisinin bulunduğunu ifade eden Ünübüyük, kendisinin ise otomobiliyle evine gitmek üzere olduğunu anlattı. Ünübüyük, saldırı anında din görevlisinin teşkilatın kapısını hemen kilitleyerek saldırganların içeriye girmelerine engel olduğuna dikkati çekti.

Saldırganların teşkilata ait çöp bidonlarını bina önünde bir araya getirdiğini, bununla belki de bir yangın çıkarmayı amaçladıklarını tahmin ettiğini söyleyen Ünübüyük, her şeyin çok hızlı geliştiğini ve saldırganların ayrı ayı yönlere kaçtıklarını anlattı.

Olayın hemen ardından 5 adet polis aracının teşkilatın önüne geldiğini kaydeden Ünübüyük, bir kişinin gözaltına alındığını öğrendiklerini açıkladı.

Ünübüyük, yarın teşkilatları bünyesinde bulunan camide cuma namazı sonrası terör örgütünce şehit edilen güvenlik güçleri için gıyabi cenaze namazı kılınacağını da bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

title