Haberler

Almanya'da Açılan Uluslararası Turizm Borsası'na Türkiye 68 Kuruluşla Katıldı

Türkiye Uluslararası Turizm Borsası, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na (ITB) bu yıl 68 kuruluşla katıldı.

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Özgür Özaslan, "Bu yıl 40. yılımız. Her yıl birbirinden daha da güzel projelerle katılmaya çalıştık. Bu yıl ana temamız destinasyon bazına odaklı olacak. Bu yıl açılışın ilk günü nedeniyle gelen ziyaretçilerimiz oldu. 9 Mart'a kadar sürecek olan fuarda Türkiye'ye Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülük yaptı" dedi.

Özaslan, ITB'nin dünya turizm borsasının en önemli ihtisas fuarlarından birisi olduğunu ifade ederek, "Biz 1982 yılından bu yana fuara kamu ve özel sektör işbirliğiyle katılıyoruz. Fuar için hazırlanan standta, Türkiye önemli turistik bölgeleriyle öne çıkıyor. Standımızda THY, TÜRSAB, TÜROB, İstanbul, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerine ayrılan bölümler yer alıyor. Bu yıl Türkiye'yi 2500 metrekarelik bir alanda temsil ediyoruz. Son iki gün içerisinde halka'da açık olacak olan fuarda, Anadolu Ateşi dans grubunun da sahne alacağı, çeşitli etkinlikler düzenlenecek" dedi.

ITB'nin Türkiye turizmi açısından büyük önemi olduğunu anlatan Aslan, Almanya genelinde Türkiye'nin 17 ayrı fuara katıldığına da dikkat çekti.

Aslan, "Tüm dünyada önemli bir yeri olan turizm fuarında 180'den fazla ülke temsil ediliyor. Bu fuarın bir önemi de dünyanın turizm konjonktürünün değerlendiriliyor olmasıdır" açıklamasında bulundu.

Antalya tanıtım Direktörü Yelda Karaca ise Almanya'nın turizm pazarı açısından çok büyük önem ifade ettiğini vurgulayarak, "Antalya tanıtım komitesi adına geldim. Alman pazarı elbette Antalya için en önemli pazarlardan birisi, bu nedenle Almanya'ya ve Alman pazarına biraz daha önem vermek istiyoruz. Daha yoğun bir kampanyaya gitme hedefimiz var. Alman pazarı Antalya'nın ve Türkiye'nin ilk göz ağrısıdır" şeklinde konuştu.

1968 yılından bu yana Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda etkin olan Türkiye, her geçen yıl daha fazla kuruluşla fuarda yer alıyor.

(SE-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title