Haberler

Almanya'da 9 Türk'ün Cenaze Töreninde Göz Yaşları Sel Oldu

Almanya'da Çıkan Yangında Ölen 9 Türk İçin Düzenlenen Cenaze Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

Almanya'da çıkan yangında ölen 9 Türk için düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Cenaze törenine, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya Federal Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile çok sayıda siyasetçi ve vatandaşlar katıldı.

Cenazede konuşan Bakan Sait Yazıcıoğu, "Sayın Başbakanın elem ve taziyelerini getirdim. Kendisinin çok önemli görüşmeleri olduğu için cenaze namazına katılamadı. Ben onun adına burada hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Olay yerine ilk geldiğimiz günkü temenni ve dileklerimi tekrarlıyorum. Alman makamları lütfen bu işi çözüme kavuştursunlar ve buradaki Türklerin tedirginliğine son versinler. Almanya şunu unutmasın ki Türkler burada vergisini ödüyor. Kurallara uyuyor. Haklar onlar için de eşit

işlemeli. Hem Türkiye'dekilere hem de Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum" dedi.

Baykal ise, "Şu bir gerçek ki son dönemde ırkçılık büyük bir artış göstermiştir. Türkler özellikle yerel eyaletlerde seçim malzemesi olarak kullanılmışlardır. Almanya tarihinde bu tür facialar daha önce de yaşandı. Möln ve Solingen faciasını unutmadık. Diliyorum ki bu bir kazadır. Sebebi ne olursa olsun 9 can hayatını kaybetmiştir. Dünya şunu anlamalı, mezhep, din, dil farkı olsa da insanla birarada yaşamaya mecbur. 1960'larda Almanya'ya gelen Türkler sebebi ne olursa olsun bu tür olayları bir daha

yaşamamalı. Vatandaşlarımızın yüzlerinde tedirginlik görüyorum. Alman yetkililerden bu tedirginliği giderecek açıklamalar bekliyorum. Milliyet ve mezhep farklılığından dolayı kendi ülkemizde de zaman zaman çirkin olaylarla karşılaşıyoruz. Dilerim hem ülkemizde hem de Almanya'da bu tür olaylar bir daha tekrar etmez. CHP heyeti olarak buradayız . Arkadaşlarımız bu olayı sonuna kadar takip edecekler. Biz de bürokratik olarak bu olayı takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Federal Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer konuşmasında Merkel'in selamını ileterek, "Sayın Başbakanımızın gündemi yoğun olduğu için buraya gelemedi fakat yüreğinin burada olduğunu sizlere hatırlatmamı istedi. Kendisi çok üzgün, olayı yakından takip ediyor. Şimdi hayatını kaybeden 9 canı Gaziantep'e gönderiyoruz. Ölenlerin yakınları da cenazelerle birlikte Gaziantep'e gidecek. Fakat ölenlerin yakınlarının buraya dönmelerini bekliyoruz. Çünkü Ludwigshafen onların ikinci vatanı. Dönüşte

kendileri ile biraraya gelip neler yapabileceğimizi konuşacağız. Onların yeri burası. Acılarını yüreklerine gömüp Almanya'ya dönecekler. Ölenlere rahmet diliyorum. İnanıyorum ki hepsi cennette biraraya gelecek" dedi.

Cenazede açıklamalarda bulunan Katolik, Protestan ve Yahudi din adamları açıklamalarda bulundu. Din adamlarının ortak görüşü, "insanlar nerede ve ne şekilde yaşarlarsa yaşasınlar, kardeşlikten ve barıştan taviz vermemelidirler. Müslüman alemine şu çağrıda bulunuyoruz, hangi dine mensup olursanız olun yanınızdayız, acınızı paylaşıyoruz" şeklinde oldu.

(İHA-İÖZ-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title