Haberler

Almanya?da 3 Eyalet Sandığa Gidiyor

Almanya'da 3 eyalet sandığa gidiyorLevent Gündüz / Kehl, 7 Mart (DHA)- Almanya'nın üç eyaleti Baden Württemberg, Saksonya-Anhalt, Rheinland Pfalz 13 Mart Pazar günü sandığa gidiyor.

Almanya'da 3 eyalet sandığa gidiyor

Levent Gündüz / Kehl, 7 Mart (DHA)- Almanya'nın üç eyaleti Baden Württemberg, Saksonya-Anhalt, Rheinland Pfalz 13 Mart Pazar günü sandığa gidiyor. Eyaletlerde seçim heyecanı başladı. Yapılan anket sonuçları seçimlerin muhalefet ve koalisyon ortaklarıyla kafa, kafaya geçeceğini gösteriyor. Baden Württemberg eyaletinin başbakanı Yeşiller Partisinden Winfried Kretschmann Almanya'nın ilk Yeşiller Parti başbakanı olarak şimdiden seçimlerin favorisi gösteriliyor. Baden Württemberg'te yapılan anket sonuçlarına göre, Yeşiller ve Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) yüzde 30, Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) yüzde 23 oranla sandıktan çıkması tahmin ediliyor. Saksonya- Anhalt eyaletinde yapılan anketler eyalet başbakanı (CDU) partisinden Reiner Haseloff'un sandıktan yüzde 30, Sol Parti yüzde 24 ve SPD partisinin yüzde 21 oranla seçimleri kazanacağını gösteriyor. Rheinland Pfalz eyalet anketinde ise koalisyon partileri SPD ve CDU'nun yüzde 32-35 oyla koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Rheinland Pfalz eyalet başbakanı SPD partisinden Malu Dreyer'in seçimlerde en yakın takipçisi CDU partisinden Julia Klöckner bulunuyor. Rheinland Pfalz seçimlerin iki güçlü adayı Malu Dreyer ile Julia Klöckner arasında düellonun galibi Pazar akşamı belli olacak. Her üç eyalette çok sayıda Türk kökenli siyasiler de eyalet meclislerine girmek için kıyasıya yarışıyor. Eyaletlerde caddeler seçim afişleriyle donatıldı. Eski eyalet başbakanların yeniden görevde kalıp, kalmayacağı, koltuklarını kimlere devredeceklerin hesapları yapılmaya başlandı. Almanya'da genel seçimleri olumlu etkileyecek olan eyalet seçimleri herkesi yakından ilgilendiriyor. Ülkede yaşanan göçmen politikası, terör tehlikesi, işsizlik, küresel ekonomik kriz seçmeni seçimlerde hangi parti ve siyasilere oy vereceğini zorluyor. Berlin'de söz sahibi olacak olan üç eyaletin üç güçlü lideri arasında Winfried Kretschmann, Malu Dreyer, Julia Klöckner ilk üçte yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gündüz Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title