Haberler

Almanya'da 1.5 Yıl Önce Öldürülen Türk Çocuğu Şafak Bugün Toprağa Verildi

Almanya'nın Schwarzenbek Kasabasında 15 Haziran 2005 Tarihinde Okula Giderken Kaybolan ve Daha Sonra Cesedi 13 Eylül 2006'da Ormanlık Bir Alanda Bulunan Türk Çocuğu Şafak Canlıeğerci'nin Cenazesi Bugün Toprağa Verildi.

Almanya'nın Schwarzenbek kasabasında 15 Haziran 2005 tarihinde okula giderken kaybolan ve daha sonra cesedi 13 Eylül 2006'da ormanlık bir alanda bulunan Türk çocuğu Şafak Canlıeğerci'nin cenazesi bugün toprağa verildi.

Şafak'ın naaşı, Schwarzenbek Serra Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Hamburg'un Bergedorf semtindeki Müslüman mezarlığında defnedildi. Cenaze merasimine Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez, Muavin Konsolos Berati Alver, Din Hizmetleri Ataşesi Rıdvan Nizamoğlu da katıldı. Kederli aileye taziyelerini sunan Başkonsolos Dönmez, ailenin bu büyük acısını paylaştığını söyledi. Yağmur altında taziyeleri kabul eden anne Ayşe Canlıeğerci'nin ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken, cesedin, torbalar içine konularak, parça parça mezara indirilmesi, cinayetin korkunçluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Cenaze törenine katılan Şafak'ın arkadaşları da gözyaşları dökerek mezarın üstüne güller bıraktı. Türk bayrakları taşıyan bir grup genç ise, "Şafak'a bunu yapanlar bulunsun ve cezalandırılsın. Artık Şafak'lar ölmesin. Korku içinde yaşamak istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Ceset, kafası ve vücudu ayrılmış bir şekilde 20 kilometre uzaklıkta bulunmuş, polis cesedin kimliğini tespit etmek için DNA testine başvurmuştu. Delillerden yola çıkan polis, cesedin Şafak'a ait olduğunu belirlemiş, Canlıeğerci ailesi de 2006'nın son günlerinde bu acı haberle yıkılmıştı. Kederli baba Kemal Canlıeğerci, "Şafak'ın kaybolduğu gün polise gitmiştik. Polis, bizi 'Oğlunuz 14 yaşında, kendi isteğiyle de gitmiş olabilir, bekleyin, birkaç gün içinde geri gelmezse çaresine bakarız' sözleriyle oyaladı. Halbuki hemen kayıp ihtimalinden yola çıkarak aramaya başlansaydı, belki de o zaman bulunacaktı" şeklinde tepki gösterdi.

(NU-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title