Haberler

Almanya Cumhurbaşkanı Köhler'in Açıklamaları

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Ludwigshafen Yangınıyla İlgili Beyanat Vermemesi Yönündeki Eleştirilere, Yangın Sırasında Afrika'da Olması Nedeniyle Demeç Veremediği Şeklinde Yanıt Verdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Ludwigshafen yangınıyla ilgili beyanat vermemesi yönündeki eleştirilere, yangın sırasında Afrika'da olması nedeniyle demeç veremediği şeklinde yanıt verdi.

Yabancı gazeteciler için bugün bir basın toplantısı düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Köhler, Ludwigshafen'da 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangın sırasında yurtdışında olması sebebiyle açıklama yapamadığını söyledi. Köhler, "Ludwigshafen'la ilgili uzmanlar nihai olmasa da bugün açıklamada bulundu. Ludwigshafen olayında Almanya dışında, Afrika'daydım. Uzaktan, bu alanda bir iletişim sorunu yaşadık ve açıklama yapamadım. Almanya Türk Toplumu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı'nın Ludwigshafen'daki yangınla ilgili açıklama yapmamasını kınamış. Bu söylemi çok sert buluyorum" dedi. Almanya'daki Türkler'in uyumu konusunda hata yapıldığını da vurgulayan Köhler, bu alanda büyük değişim yaşanacağını söyledi. Köhler, "Almanya'daki Türkler'in uyumuna gelince, öteden beri söylediğimi tekrarlıyorum. Almanya uyum meselesinde uyumuştur. Uyum meselesi yıllarca ele alınmamıştır. Türkler'in uyumu ve topluma katkıları elbette oldukça önemlidir. Türkler'in uyumu konusunda Almanya ayağa kalkmalıdır. Türkler'in Almanya'da kendilerini iyi hissetmeleri lazım. Bu alanda, gelecek için iyimserim ve umutluyum. Giderek daha da birbirimize yaklaşacağımıza ve birbirimizi daha iyi anlayacağımıza inanıyorum. Kültürler arası diyalogun artması lazım. Dolayısı ile kültürler arası saygı da artacaktır" diye konuştu.

Öte yandan bir gazetecinin, Almanya'nın Kosova'nın bağımsızlığı konusundaki tutumunu eleştirmesi üzerine Köhler, "Almanya olarak Kosova'nın bağımsızlığı ile ilgili onayda aceleci davranmadık. Avrupa Birliği kapsamında bir karar aldık. Ancak bu kararda ben etkili olsaydım, belki de değişik bir yaklaşım sergileyebilirdim" dedi.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title