Haberler

Almanya Başbakanı Merkel İsrail'de

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu Turu Kapsamında Geldiği İsrail'de İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Biraraya Geldi. Merkel ve Tivni Daha Sonra Yad Vaşem Soykırım Müzesi'ni Ziyaret Etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu turu kapsamında geldiği İsrail'de İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile biraraya geldi. Merkel ve Tivni daha sonra Yad Vaşem Soykırım Müzesi'ni ziyaret etti.

Ortadoğu turunun ilk ayağında Ürdün'e giden ve Kral Abdullah ile görüşen Merkel, İsrail'in Tel Aviv şehrine geçti. Özel uçakla geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion havalimanında gazetecilere açıklama yapan Merkel, bölgede olumlu gelişmeler beklediğini kaydetti. Merkel daha sonra, Kudüs'e geçerek, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile bir araya geldi. Merkel, bu sabah da İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile King David Oteli'nde kahvaltıda biraraya geldi. Merkel daha sonra İsrail Dışişleri Bakanı Tivni ile Yad Vaşem Soykırım Müzesi'ni ziyaret etti.

Bugün ayrıca Batı Şeria'ya geçerek, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek olan Merkel, daha sonra tekrar Kudüs'e dönecek. Merkel, akşam saatlerinde tekrar İsrail Başbakanı Olmert ile görüşüp ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Angela Merkel, Ürdün'ün Akabe kentinde de Kral Abdullah ile birlikte görüşmüş ve ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title