Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel Rusya'da

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İki Ülke Arasındaki İlişkileri ve Güncel Uluslararası Sorunları Görüşmek Üzere Moskova'ya Bir Günlük Resmi Ziyaret Düzenledi. Rusya Başkanı Vladimir Putin ve 2 Mart Başkanlık Seçimlerinin Galibi Dimitri Medvedev ile Bir Araya Gelen Merkel, İki Ülke Arasındaki İşbirliğinin Bundan Sonra da Devam Edeceğini Söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki ülke arasındaki ilişkileri ve güncel uluslararası sorunları görüşmek üzere Moskova'ya bir günlük resmi ziyaret düzenledi. Rusya Başkanı Vladimir Putin ve 2 Mart başkanlık seçimlerinin galibi Dimitri Medvedev ile bir araya gelen Merkel, iki ülke arasındaki işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Putin ile yaptığı görüşmede Kosova sorunu, İran'ın nükleer programı gibi konularda görüş alışverişinde bulunan Merkel, Putin'in "Devlet Başkanı sıfatıyla son resmi görüşmeyi sizinle yapıyorum" sözlerine, "Ülkelerimiz arasında oluşan iyi ilişkiler, bu görüşmelerin devam edeceğini göstermektedir" şeklinde karşılık verdi. Merkel ile çok verimli çalışmalar yapıldığını ve Rusya ile Amanya arasındaki toplam ticaret hacmini 50 milyar dolara çıkardıklarını ifade eden Putin, kendisinden sonra iş başına gelecek olan Medvedev'in liderliğinde de Rusya'nın AB ile ilişkilerinde kendi ulusal çıkarlarını ön plana alacağını söyledi.

Daha sonra Medvedev ile biraraya gelen Merkel, Medvedev'i yeni görevi dolayısıyla kutlarken, iki ülke ilişkilerinin bundan sonra da başarıyla gelişmeye devam edeceğine inndığını söyledi. Merkel ile Putin arasında oluşan iyi ilişkileri devam ettireceğini söyleyen Medvedev, "Benden önce Putin ile yapığınız görüşme, benim işimi kolaylaştırdı" şeklinde espri yaparken, Merkel ise "Az önce Putin, bana benim için Medvedev'le daha kolay olmayacağını söyledi. Ben ise Medevedev ile daha zor olmayacağını ümit ettiğimi söylemeye cesaret edemedim" şeklinde karşılık verdi.

Bu arada, Putin-Merkel görüşmesinden sonra bir Alman gazetecinin Putin'e yolsuzluk gerekçesiye 8 yıl hapis cezasına çarptırılan petrol şirketi Yukos'un eski başkanı Mihail Hodorkovski'nin yeni başkan Medvedev tarafından affedilip edilmeyeceğini sorması üzerine Putin, bu konuda karar verme yetkisinin devlet başkanına ait olduğunu söylemesi ve kesin bir cevap vermekten kaçınması dikkat çekti.

(AK-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title