Haberler

    Almanların Yüzde 81'i AB'den Memnun

    ARZULANAN reformların gecikmesine ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasında karşılaşılan sorunlara rağmen Almanların büyük çoğunluğu AB'ye olumlu bakıyor.

    ARZULANAN reformların gecikmesine ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasında karşılaşılan sorunlara rağmen Almanların büyük çoğunluğu AB'ye olumlu bakıyor. Avrupa Parlamentosu tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların yüzde 81'i AB'nin iyi bir proje olduğu görüşünü taşıyor.

    Bütün üye ülkelerde Avrupa Birliği'ni olumlu bulanların oranı yüzde 62 ile son 25 yılın en yüksek oranına çıktı. Almanların yüzde 76'sı ülkelerinin AB üyeliğinden kazançlı çıktığı kanaatini taşıyor. Halk çoğunluğunun bu görüşte olmadığı tek AB ülkesi ise İtalya. İtalyanların sadece yüzde 42'si AB üyesi olmaktan memnun.

    Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak AB devlet ve hükümet başkanları zirvesinde ele alınacak konular arasında İngiltere ile AB arasındaki Brexit görüşmeleri de bulunuyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Londra hükümetinden görüşmelerdeki tıkanıklığı giderecek önerilerde bulunmasını istedi.

    İTALYANLAR İÇİN EN ÖNEMLİ KONU GÖÇ

    Gündemde yıllardır reformdan geçirilmeyi bekleyen AB'nin iltica rejimi de yer alıyor. Almanların yüzde 56'sı Mayıs 2019'da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için kampanyalarda en önemli konunun göç olması gerektiği görüşünde. AB genelinde bu konunun önemi ise yüzde 50'yi buluyor. İtalyanların ise yüzde 71'i göç politikasını en önemli konu olarak görüyor.

    İtalya ve Çekya, AB üyeliği için referandum yapıldığı takdirde birlikten ayrılmayı isteyeceğini beyan edenlerin sayısının AB yanlılarından fazla olduğu ülkeler. İngiltere'de AB'de kalınmasından yana olanların oranı yüzde 51, Brexit'i tercih edenlerin oranı ise yüzde 34'ü buluyor. Anket İngilizlerin yüzde 11'inin kararsız olduğunu ortaya koydu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title