Haberler

Almanlar İlçeye Teleferik Kurmak İçin Heyet Gönderdi

Alman iş adamlarından oluşan bir heyetin, Karaisalı ilçesi Varda köprüsü Hasandağ ve Kabaktepe civarlarına teleferik kurmak üzere geniş çaplı çalışma başlattığı bildirildi.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Kızıldağ yaylası'nda gerçekleştirilen Karaisalı Platformu toplantısında, kısa bir süre önce ilçeyi ziyaret eden Alman heyetin Karaisalı'da teleferik kurmak için ciddi fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Teleferik projesinin ulaşım ve turistik yönüyle önemli olduğunu ifade eden Sarı, Ramazan Bayramı sonrası da Karaisalı'da yamaç paraşütü festivali yapacaklarını belirterek, "Karaisalı'nın dünyaya açılması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Karaisalı Platformu Genel Sekreteri ve KARSİAD Yönetim kurulu Başkanı İsmail Demirkeser de, milyon dolarları bulacak olan teleferik projesinin hayata geçirilmesiyle Karaisalı ve Adana'nın adı, dünyaya duyurulacağını ifade etti.

Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, AK Parti Karaisalı ilçe Başkanı Ünal Işık, Meclis üyeleri Sıtkı Polat, Veysel Güngör, Nevzat Özgün, Çevre ve Arboretum Derneği Başkanı Zeynep Çavuşoğlu, Karaisalılar Derneği Başkanı Sadi Çetin, partililer ve iş adamlarının katıldığı gecede bölgeye yapılacak hizmetlerle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda Ramazan ayı içerisinde Karaisalı'ya bağlı 32 köy ve mahallede oturan vatandaşlara ayrı zamanlarda iftar yemeği verilmesi kararlaştırıldı.

Geleneksel Kızıldağ güreşlerinin ise 26 Ağustos 2012 Pazar günü yapılması uygun görüldü.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Karaisalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title