Haberler

Almanlar, 200 Milyon Dolarlık Yatırım İçin Samsun'a Geldi

Samsun'un Canik Beldesi'nde Otel ve Alışveriş Merkezi Yapmak İsteyen Emg Group'un Sahibi Michael Köfeller, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Ön Görüşme Yaptı.

Samsun'un Canik Beldesi'nde otel ve alışveriş merkezi yapmak isteyen EMG Group'un sahibi Michael Köfeller, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile ön görüşme yaptı.

Alman EMG Group'un sahibi Michael Köfeller, firmanın Türkiye Temsilcisi Turgut Özkaraca ve teknik heyet, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya geldi. AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır'ın da hazır bulunduğu toplantıda, Alman EMG Group'un hazırladığı avam proje incelendi. Samsun'a yabancı sermayenin gelişini amaçlayan projeye Almanya'nın yanı sıra Dubai, Türkiye ve Belçika'dan toplam 5 firmanın talip olduğu öğrenilirken, görüşme hakkında İHA'ya bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Alman EMG Group bizim eski otogarımızla ilgileniyor. Eski otogar, Canik Belediyesi hizmet binası, Meyve ve Sebze Hali ile bir grup dükkanın da bulunduğu 34 dönümlük alanda otel ve alışveriş merkezi yapılmasını istiyoruz. Alman firma bununla ilgili hazırladığı avam projesini bize gösterdi. Şubat ayı içinde yapacağımız ihaleye talip olduklarını belirttiler. Biz de projeyle ilgili hassasiyetlerimizi söyledik. O hassasiyetlerin tümünü eksiksiz, bizim arzu ettiğimiz bir anlayışın da üstünde olarak bize sundular. Şartname hazırlığımızı düşük tutabilecek öneriler de getirdiler. Biz idare olarak önerilerini değerlendireceğiz. Şartnameyi hazırlayacağız. Bu ihaleye şu anda yerli-yabancı 5 firmanın katılacağını biliyoruz. Proje arsa fiyatı dahil 200 milyon dolarlık bir proje. Başbakanımız'ın dediği 5 yıldızlı oteli ve alışveriş merkezini Samsun'a kazandıracağız" dedi.

Michael Köfeller ise, Türkiye'ye aşık olduğunu ve Samsun'da hazırladıkları avam projesini hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, "Türkiye'ye yatırım yapmak istiyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Kalitede Avrupa çapında ve uluslararası yapılanmada ön sıralarda yer alan bir firmayız. Projeyle ilgili her türlü ayrıntıyı taahhüt ediyorum" diye konuştu.

Bu arada, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye hizmet binasının 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi yapılmasını öngören projeyle ilgili olarak, "Samsun'a yabancı yatırım gelsin, kentimiz büyüsün, güzelleşsin de ne olursa olsun. Bizim seçimlerden önce, 'Belediye binası yapacağız' diye vaadimiz olmadı. Bu bina Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Böyle büyük bir proje hayata geçme aşamasındayken, 'Çıkarız-çıkmayız' diye polemik yapmayız. Sonuçta Samsun kazanacak, ülkemiz kazanacak. Yeter ki söz konusu proje hayata geçsin. Şu anda yeni bir arayışa girmedik, fakat zamanı geldiğinde gerekeni yaparız. Bizim isteğimiz de böyle ciddi bir projenin hayat bulmasıdır" dedi.

(AG-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title