Haberler

Alman Vekillere Zam Geliyor

Dha DIŞ HABER -

Almanya'da federal milletvekili maaşlarına zam geliyor. Temmuz ayından itibaren Federal Parlamentonun (Bundestag) 630 üyesi maaşlarını 250 euro zamlı alacak. Bild gazetesinin bildirdiğine göre, vekillere yapılacak zam son yapılan yasa değişikliğiyle otomatik olarak gerçekleşecek. Değişiklik herhangi bir oylamaya gerek kalmaksızın, milletvekillerinin maaşının da ülkedeki ücret artışı oranında yükselmesini öngörüyor.

9 bin 336 euro olacak

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, 2015 yılı içerisinde ücretler Almanya genelinde yüzde 2,8 oranında arttı. 9 bin 82 euro olan federal milletvekili maaşları bu oranda arttığında 9 bin 336 euro olacak. Bild gazetesi, maaş artışının bu yıl ilk kez parlamentoda görüşülüp tartışılmadan otomatik olarak artacağına dikkat çekti. Federal Parlamento Başkanı Norbert Lammert'in Mart ayı sonuna kadar milletvekili maaşlarındaki kesin artışı duyurması bekleniyor. - Berlin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Almanya Dha Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title