Haberler

Alman Vatandaşlığı Özendirilecek Yeniden

Lünen Çok Kültürülü Forum tarafından başlatılan "Vatandaşlık yoluyla uyum" projesi çerçevesinde Dortmund, Hamm, Unna, Lünen, Kamen ve Bergkamen kentlerinde yaşayan göçmenler Alman vatandaşı olmaya özendirilecek.

Lünen Çok Kültürülü Forum tarafından başlatılan "Vatandaşlık yoluyla uyum" projesi çerçevesinde Dortmund, Hamm, Unna, Lünen, Kamen ve Bergkamen kentlerinde yaşayan göçmenler Alman vatandaşı olmaya özendirilecek. Üç yıl sürecek proje ile özellikle Alman vatandaş ı olma şartlarına sahip olup da bu hakkı kullanmayan göçmenlerin bilgilendirilerek vatandaş olmaları hedefleniyor.

ALMANYA'nın Lünen kentinde faaliyetlerini sürdüren Çok Kültürlü Forum tarafından, göçmenleri Alman vatandaşı olmaya özendirmek amacıyla proje başlatıldı. 'Vatandaşlık yoluyla uyum" adlı proje çerçevesinde Dortmund, Hamm, Unna, Lünen, Kamen ve Bergkamen kentlerinde yaşayan göçmenler, vatandaşlığın avantajları konusunda bilgilendirilecek. İlgili belediyelerin uyum ve vatandaşlık işleri sorumluları tarafından da desteklenen proje ile, bölgede yaşayan yaklaşık 150 bin göçmenden Alman vatadaşlığna geçebilecek durumda olupta bu hakkı kullanmayan göçmenlerin harekete geçirilmesi hedefleniyor.

YÜZDE 50'Sİ VATANDAŞ OLABİLECEK DURUMDA

Alman vatandaşlığını özendirmeyi amaçlayan projenin tanıtımı proje kapsamındaki belediyelerin uyum sorumluları ve yabancılar daireleri yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Alman vatandaşlığına geçişin 2007 yılından buyana sürekli gerilediğine dikkati çeken Lünen Çok Kültürlü Forum Başkanı Kenan Küçük, bölgedeki çoğunluğu Türk 120 bin civarındaki göçmenin yüzde 50'sinin Alman vatandaşı olma şartlarının bulunmasına rağmen, bu hakkı kullanmadıklarına dikkati çekti. Almanya'da toplumsal hayata katılım için vatandaşlığın önemine işaret eden Küçük, Almanlarla eşit hakka sahip olma imkanı sunan vatandaşlığın uyum sürecini de hızlandıracağını söyledi. Özellikle Almanya'da doğup büyüyen gençlerin mutlaka Alman vatandaşı olmaları gerektiğinin altını çizen Kenan Küçük,ö Hedefimiz bürokratik işlemlerin çokluğu, bilgi eksikliği ve duygusal nedenlerle henüz vatandaşlığa geçmeyen göçmenlere ulaşarak, onları vatandaşlığın sağladığı haklar konusunda bilgilendirmek ve vatandaşlığa giden yolda desteklemek" diye konuştu.

YASAL DÜZENLEME YAPILMALI

Toplantıda söz alan belediye yetkilileri, vatandaşlığa geçişlerin azaldığı günümüzde politikacıları özellikle çifte vatandaş konumundaki gençleri 21 yaşına geldiğinde tercihe zorlayan opsiyon modelinde düzenleme yapmaya çağırdı. Son dönemde bazı Türklerin Türkiye'den emekli olmak amacıyla Alman vatandaşlığından çıktığına değinen yetkililer, vatandaşların kaybolan hakları konusunda iyi bilgilendirilmesini istediler.Projeyi Almanya'da yaşayan göçmenlerin Almanlarla eşit haklara sahip olarak toplumsal hayata daha etkin katılım sağlayacağı için desteklediklerini kaydeden yetkililer, şartları vatandaş olmaya uygun olanlara yasalar çerçevesinde gerekli kolaylığı sağlayacaklarını dile getirdiler.

Avrupa Birliği Uyum Fonu ve Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi tarafından desteklenen proje 3 yıl sürecek. Yıllık yaklaşık 127 bin Euro'luk kaynak aktarılan proje ile vatandalığa geçişlerin yüzde otuz düzeyinde arttırılması hedefleniyor. Proje 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dortmund Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title