Haberler

Alman Vatandaşından "Beni İmam Gömsün" Vasiyeti

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesinde Yaşayan ve Önceki Gün Vefat Eden 82 Yaşındaki Gertrud Meier, Vasiyeti Üzerine İmam Tarafından Okunan Dualar Eşliğinde Toprağa Verildi. Cenazeyi Defneden İmam, Kur'an-ı Kerim'den Ayetler ve İncil'den Bazı Bölümler Okudu.

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde yaşayan ve önceki gün vefat eden 82 yaşındaki Gertrud Meier, vasiyeti üzerine imam tarafından okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazeyi defneden imam, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve İncil'den bazı bölümler okudu.

Almanya'da yaşayan Gertrud-Egon Meier çifti, 8 yıl önce Alanya'nın Mahmutlar beldesinde yaşayan kızı ve damadının yanına yerleşti. Uzun zamandır kızı ve damadıyla birlikte yaşayan Alman kadın, önceki gün ilerleyen yaşından kaynaklanan rahatsızlıklara bağlı olarak hayatını kaybetti. Ölümünden önce ailesine, "Ben öldüğümde Alanya'da imam tarafından toprağa verilmek istiyorum" şeklinde vasiyet eden Gertrud Meier'in isteği yerine getirildi. Mahmutlar beldesindeki Yabancılar Mezarlığı'nda toprağa verilen Alman kadını, eşi Egon ve kızı Crista Witsch ile Türk dostları son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Yanında İncil ve Kur'an-ı Kerim getiren Göleviz Camii imamı Osman Kömür, Markos ve Luka İncili'nden bölümler okuduktan sonra Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. Osman Kömür duasında, "Gertrud'a kendi inançları doğrultusunda muamele et. Geride bıraktığı yakınlarına sabır eyle" dedi. Dua okunduğu sırada ellerini açan Gertrud Meier'in yakınları ve dostları da "Amin" dedi.

Osman Kömür, "İslam dininin insanlığa bakış açısı kardeşçedir. Bütün insanlığın Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocukları olması sebebiyle İslam dini, bütün insanlığı yaratılışta kardeş bilir. Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Yaratılan bir kardeşimizin ahirete intikalinde insanlık olarak ona yapacağımız son görev için buradayız. Kardeşimizin son yolculuğunda istediğini yerine getirmek için geldim. Bu yeniden kendimizi sorgulamamız gereken bir durum. Dinler arası diyaloğun insanlık alemine aktarılması için bir fırsattır" dedi.

Toprağa verilen yaşlı kadının kabri üzerine daha sonra çiçekler konuldu. Markos ve Luka İncili'ndeki bazı bölümlerin Kur'an-ı Kerim'deki öldükten sonraki yaşamla ilgili ayetlerle benzeştiğine dikkat çeken imam Osman Kömür, cenazede gözyaşlarını tutamayan Gertrud Meier'in 60 yılık hayat arkadaşı Egon'u teselli etmeye çalıştı.

(RY-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title