Haberler

Alman Turizmcilere Kayseri Mutfağını Vali Tanıttı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, davetleri üzerine şehre gelen Alman turizmcilerle buluştuğu yemekte, Kayseri mantısı ikram ederek, 'Gurme' turizmini anlattı.

Alman Seyahat Acenteleri Grubu ile Türkiye'deki turizm seyahat acenteleri yetkilileri, Vali Orhan Düzgün ile yemekte buluştu. Vali Düzgün, düzenlenen yemekte konuklarına Kayseri mutfağına ilişkin sunumlar yapıp, 'Gastronomi' ya da 'Gurme' turizmi konusunda da Kayseri'nin farklılıklarını konuklarına anlattı. Kayseri mantısını ilk defa tatmanın mutluluğunu yaşayan Alman turizmciler, Vali Düzgün'e yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek, "Çok iyi hazırlanmış bir program ile karşılaştık. Bize sunulan detaylı bilgiler ve görsel materyaller sayesinde Kayseri'yi genel anlamda tanımış olduk. Kayseri turizmde gizli kalmış bir hazine. 6 günlük programımızda da turizm değerlerini yerinde görüp gizli kalmış bu hazineyi ülkemiz vatandaşları ile paylaşacağız" dedi. Alman turizm heyetine Türkiye'den katılan seyahat acentesi sahibi Sevgi Ateş ise Vali Düzgün'ün bu organizasyonun aynı zamanda Kayseri'nin iç turizmden de önemli pay almasına fırsat sağlayacağını belirterek, "Kayseri'yi tanımak, iç pazardaki turizmi genişletmek adına bölgeye geldim. Hem gurme turizmi, hem kültür turizmi, hem tarihi miras, hem de lokasyon anlamında Kapadokya'ya yakın olmasından dolayı aynı zamanda havaalanından ulaşımın kolay olmasından dolayı yoğun bir ilgi ile karşılaşılacağını düşünüyoruz. Turizmin bu bölgenin gelir kaynağı olabileceğini bir turizmci olarak bilmiyordum. Ama çok büyük patlamalar olacağını düşünmekteyiz" dedi.

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'nün de katıldığı yemeğin ardından Alman konuklar 67 tarihi evin restorasyonunun tamamlandığı Ali Saip Paşa Sokağı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

(FOTOLU) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title