Haberler

Alman Turistler Sigara Yasağını Değerlendirdi

Antalya'da Tatil Yapan Alman Turistler, Türkiye'de Uygulanmaya Başlanan Sigara Yasağını Değerlendirdi. Almanya'da Yılbaşından İtibaren Uygulanan Sigara Yasağının Çok Sağlıklı Yürümediği İçin Düzenlemede Değişikliğe Gidildiğini İfade Eden Alman Turistler, Türkiye'nin de Bu Yasakta Başarılı Olabileceğine İnanmıyor.

Antalya'da tatil yapan Alman turistler, Türkiye'de uygulanmaya başlanan sigara yasağını değerlendirdi. Almanya'da yılbaşından itibaren uygulanan sigara yasağının çok sağlıklı yürümediği için düzenlemede değişikliğe gidildiğini ifade eden Alman turistler, Türkiye'nin de bu yasakta başarılı olabileceğine inanmıyor.

Antalya'da tatil yapan Peter Schwicker, sigara içenlerin ve içmeyenlerin kapalı yerlerde de ayrılması gerektiğini ancak topyekün yasaklamanın uygulanabilir olmadığını savundu.

Koblenz'den tatil için Antalya'ya gelen Peter Schwicker ise Türkiye'nin bu uygulamayı başarabileceğini zannetmediğini belirterek "Almanya'da olmadı. Şimdi kanunda bir takım değişikliklere gidildi. İçenler ve içmeyenlerin ayrılması düşünülebilir. Bu yüzden Almanya'da birçok işyeri kapandı. Sigara içen bir kimse sigara içilmeyen bir yere gitmez. Bu işten yüzlerce işletme zarar görür. Çok iyi bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Sigara için kimse cezayla engellenemez" dedi.

Rostock'tan Antalya'ya eşi ile birlikte tatile gelen Gerd Hinrichs ise sigara yasağı ile ilgili Almanya'da farklı uygulamalar yaşandığını belirterek, "Eyaletler arasındaki uygulama farklılığı insanları olumsuz etkiledi. Sigaranın kapalı mekanlarda yasaklanması için bir yasağa gerek yok. Ancak sigara içenler içinde alternatif yerler oluşturulmalı. Ceza elbette olmalı. Sağlık sebeplerimden dolayı sigarayı bıraktım. Ama içen kişilere uygun yerler gösterilmeli. Türkiye'de uygulama umarım başarılı olur" diye konuştu.

Bed Widsesee'ten gelen Alman turist Gerold Klöckler ise kendisininde puro tiryakisi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Yasağı destekliyorum. Ama uygulamanın başarılı olacağına inanmıyorum. Sigara içenler için alternatif yer oluşturulmalı. Yasaklarla çözüm sağlanamaz. Almanya'da çok başarılı olunamadı." (AT-CA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title