Haberler

Alman Tur Operatörleri Birliği (Drv) Kongresi Antalya'da Yapılıyor

Antalya'da Devam Eden Alman Tur Operatörleri Birliği (Drv) Kongresi'ne Katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye ve Almanya'nın Turizm Alanındaki İş Birliğinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Yürüyüşünü Geliştireceğini ve Destekleyeceğini Söyledi.

Antalya'da devam eden Alman Tur Operatörleri Birliği (DRV) Kongresi'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye ve Almanya'nın turizm alanındaki iş birliğinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yürüyüşünü geliştireceğini ve destekleyeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, DVR Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasının geleneksel Türk-Alman dostluğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Bakan Günay, Almanya ve Türkiye'nin tarihte kader ortağı olduklarını belirterek, "Geçmişte Almanların ve Türklerin temsil ettiği iki imparatorluk vardı. Onlar yıkıldı, yerine iki demokratik ülke kuruldu. Almanya, 20. yüzyılın içinde Almanya'da çalışmak isteyen Türklere ev sahipliği yaptı. Şimdi de Türkiye, dinlenmek isteyen Almanlara ev sahipliği yapıyor. Bunu da geleneksel konukseverlikle yapıyor" dedi.

Kongrenin turizm alanındaki iş birliği ile ülkeler arasındaki dostluğu pekiştireceğini dile getiren Günay, şunları kaydetti: "Turizm alanındaki bu iş birliğimizi, Türkiye'nin AB sürecini destekleyen bir çalışma olduğunu da bilerek son derece önemsiyoruz. Turizm, ülkeler arasında, halklar arasında barışı destekleyen, dayanışmayı destekleyen bir süreçtir. Turizm alanındaki bu iş birliğimizin Türkiye'nin AB yürüyüşünü geliştireceğini, destekleyeceğini düşünüyorum."

Türkiye'nin coğrafi konumu, doğal ve tarihsel özelliklerinin hem deniz, hem kitle turizmi hem de kültür turizmi açısından önemli potansiyeller barındırdığına dikkat çeken Günay, "Yeni dönemde biz bütün özellikleri ve güzellikleri tüketmeden, tarihi, kültürü doğayı özenle korumayı amaçlayan turizm anlayışını sürdürmeye çalışacağız. Sahip olduğumuz zenginlikler bize emanet edilmiş olan ama gerçekte dünyanın sahip olduğu zenginliklerdir. Bu bilinçle turizm anlayışını sürdürmek istiyoruz. Kongredeki

çalışmaları dikkatle takip edeceğiz. Burada eleştirilerinizden, önerilerinizden yararlanmaya çalışacağız. Bölgede yükselen Türkiye turizminin sağlıklı rotada gelişmesi için iş birliğimizi güçlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.

DRV Başkanı Klaus Laepple ise yaptığı açılış konuşmasında Almanların büyük ilgi gösterdiği Türkiye'de turizm potansiyelinin yüksek olduğunu kaydetti. Türkiye'de geçen yıl turizm açısından gerileme yaşandığına dikkat çeken Laepple, "Ama 2007'de Türkiye yine kazanan ülke olmuştur. Turizmde en yüksek büyüme oranı Türkiye'nindir. Büyük reklam ve imaj kampanyası ile Türkiye güçlü tarafını ortaya çıkarmıştır" dedi.

Türkiye'deki Alman misafirlerin sayısının bu yıl yükseldiğine de işaret eden Laepple, "Bunun daha da artması için biz de çaba sarf edeceğiz. Türkiye'nin imaj kampanyasının yanında Türkiye'nin reklamını Almanya'dan da yapmaya devam edelim" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Almanya Federal Hükümeti Turizm Yetkilisi Ernst Hinsken ise doğal afet, ekonomik kriz ve terör riskine rağmen geçen yıl dünya genelinde 842 milyon kişinin turizm amaçlı seyahat ettiğini söyledi. Turizmin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4.9 büyüdüğünü ifade eden Hinsken, gelecek yıl seyahat harcamalarının yüzde 4.1 artacağının öngörüldüğünü kaydetti. Turizmin karşısındaki en önemli sorun olan teröre karşı birlikte hareket etme çağrısında bulunan Hinsken, Federal Almanya'nın dünyada

terörden zarar görecek ekonomiyi destekleyeceğini söyledi. Hinsken, iklim değişikliği konusuna da değinerek, ''Sorunu görmezlikten gelmek doğru değil'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Günay, Özel Tüketim Vergisi'nin artırılıp artırılmayacağına yönelik bir soruya, "ÖTV zammı diye bir şey söz konusu değil. Yeni yıldan itibaren KDV indirimi var. ÖTV'de de bir indirim talebi var. Ama o konuda henüz bir gelişme yok. Biz turizmle ilgili kolaylıklar getirmeye çalışıyoruz, zorluklar getirmek istemiyoruz. KDV indirimi 2008 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Turizmcilerin başka talepleri de olduğunu söyleyen Günay, konaklama sektöründe çalışanların kış sezonunda çalışan personelin primlerinin indirilmesi yolundaki taleplerini de bakanlık olarak desteklediklerini, ama konuyla ilgili kararı diğer bakanlıkların vermesi gerektiğini söyledi.

Turizm Bakanı Günay, Alman bir gazetecinin 13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Antalya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alman Marco ile ilgili sorusuna ise "Bu konuda siyasilere söz düşmez. Olay bizim dışımızda kalan bir konu. Suçlu ve suçsuz olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Yargı devam ediyor. Umarım bu konuda herkesi memnun edecek karar en kısa zamanda çıkar" şeklinde cevap verdi.

(AT-CMH-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title