Haberler

    Alman Raiffeisenbank 100 Bin Euro'su Olan Müşterilerinden Para Kesecek

    Almanya'da bulunan küçük bir banka ilginç bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

    Almanya'da bulunan küçük bir banka ilginç bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

    Almanya'nın güneyinde bulunan küçük bir yatırım bankası olan Raiffeisenbank, Avrupa Merkez Bankası'nın 2014 yılında mevduat faiz oranlarını eksi olarak açıklamasının ardından nakit hesabında 100 bin Euro'nun üzerinde parası olan müşterilerinden yüzde 0.4 oranında hizmet bedeli alacağını duyurdu.

    Raiffeisenbank Yönetim Kurulu Üyesi Josef Paul: "Bu paralar müşterilerin güncel hesabında bulunduğu için bu birikimlerle bir şey yapamıyoruz. Avrupa Merkez Bankası bizden yüzde 0.4 oranında eksi faiz talep ediyor. Biz de bu miktarı müşterilere yansıtacağız çünkü bu yatırımlardan kendileri sorumlular. Tasarruf ya da yatırım hesaplarındaki paralar bu işleme dahil değil. Sadece çek ve nakit para hesapları için geçerli."

    Avrupa Merkez Bankası 2014 Temmuz ayında mevduat faizi oranını eksi 0.1 oranına çekmiş, Başkan Mario Draghi bu kararın bankalar için geçerli olduğunu ve müşterileri ilgilendirmediğini belirtmişti. Avrupa'daki durgunluk sebebiyle karar mercileri farklı uygulamalarla ekonomiyi canlandırmak istiyor.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 18 Ağustos 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Almanya Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title